Menua

Sagar, udare eta bainila konpota

  • Sagar, udare eta bainila konpota
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Sagar, udare eta bainila konpota – 

Osagaiak

  • 6 sagar
  • 6 udare
  • 10 koilarakada ur
  • Bainila adaxka bat, ireki eta aletua
  • Limoi baten zukua

Errezeta

Sagarrak zuritu eta puska irregularretan zatituko ditugu lehenik, barneko zuztarra kenduta. Udareak zuritu eta laurdenetan zatituko ditugu gero, horiei ere erdiko zatiak kenduta. Kazola zabal batean sartuko dugu fruta guztia ondoren, eta erantsiko ditugu bainilaren lekak, haien barrutik ateratako aleak eta ura. Ongi estali eta ipiniko dugu sutan kazola, su eztian, lehen borborrak hasi arte. Une horretatik aurrera 20 bat minutu utziko ditugu guztia egosten. Sutatik atera eta erantsiko dugu limoi zukua. Hozten utziko dugu ondoren. Epel edo hotz zerbitzatuko dugu, jogurt edo gazta freskoarekin (Bainilaren lekak aterako ditugu kazolatik eta, ongi lehortu ondoren, beste aldi batzuetan erabili ahal izango ditugu oraindik, beste konpota edo fruta egosi batzuei usaina emateko).

Sagar, udare eta bainila konpota

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Sagar tarta

Sagar tarta kremarik gabe

Sagar tarta kremarik gabe –  Osagaiak Tartak egiteko molde bat, hondoa hostorez estalita. Moldetik zentimetro batzuk kanpora atera behar du hostoreak Hostore disko bat, pixka bat txikiagoa, tarta estaltzeko 8 errege sagar garratz, errezil-sagarrak Gurina, …

udare tarta

Udare tarta

Udare tarta –  Osagaiak Tarta molde bat, labean berotutako masa hautsi fin-finaz estalia, hotza 6 udare, zurituak, dadotan moztuak Korintoko mahaspasak, eskutada bat (sobera lehor baleude, zenbait orduz eduki beratzen Calvados-etan) Zurrusta bat Calvados (edo …

Sagar jelea

Sagar jelea

Sagar jelea –  Osagaiak 6 kg errege-sagar azalarekin, zuztarrik gabe eta 6 ataletan moztuak 4 l ur 75 g azukre Errezeta Kazola zabal batean, su bizian jarriko ditugu sagar atalak urarekin batean. Tapatu egingo dugu …

Gabon konpota

Gabon konpota

Gabon konpota –  Osagaiak 2 l ur Litro bat ardo beltz, ona 400 g azukre Kanela, ezpal bat Litro laurdena mertxika-zati lehor Litro laurdena aran pasa Litro laurdena piku lehor Litro laurdena mahaspasa . . …

Sagar tarta mahaspasekin

Sagar tarta mahaspasekin

Sagar tarta mahaspasekin –  Osagaiak Tarta molde bat, labean berotutako masa hautsi fin-finaz estalia, hotza 6 sagar, zurituak, dadotan moztuak Korintoko mahaspasak, eskutada bat (sobera lehor baleude, zenbait orduz eduki beratzen Calvados-etan) Zurrusta bat Calvados …