Menua

Sagar enpanadatxoak

  • Sagar enpanadatxoak
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Sagar enpanadatxoak – 

Osagaiak

  • 20 disko ore, enpanadatxoak egiteko
  • 6 golden sagar, zurituak, zuztarra kendu eta dado txikietan zatituak
  • Limoi baten zukua
  • Gurina, intxaur eder baten neurriko zatia
  • Azukre koilarakada bat
  • Arrautza, joa

Errezeta

  1. Azukrea padera batean ipini, eta su eztian jarriko dugu karamelu bihur dadin, baina erre gabe betiere. Gorritu dela ikustean, gurina erantsi eta utziko dugu urtzen. Sagarrak erantsiko ditugu ondoren, oso dado txikietan zatituak. Egosten utziko ditugu sagarrak, su bizian, kolore gorria hartu arte. 20 bat minutu beharko ditugu horretarako.
  2. Konpota sutatik atera baino 5 minutu lehenago erantsiko dugu limoi zukua. Hozten utziko dugu ondoren sagar betegarria.
  3. Mahai gainean luzatuko ditugu enpanadatxoak egiteko disko oreak, eta koilarakada eder bana betegarri ipiniko diegu barnean. Jotako arrautzaz margotuko dugu ertz osoa, eta sardexka baten hortzekin itxi egingo ditugu diskoak, ilargi erdiak balira bezala. Ongi estali eta hozkailuan pausatzen utziko ditugu enpanadatxoak.
  4. Bi gauza egin ditzakegu ondoren. Koipe gutxiago izan dezaten, arrautzaz erabat margotu eta labean erre ditzakegu 200ºko tenperaturan, 15 bat minutuan, gainazala gorri geratu arte, edo betiko moduan egin ditzakegu bestela, olio bero ugarian frijitu eta ongi xukatu.
  5. Zerbitzatzerakoan azukrea eta kanela-hautsa hautseztatuko ditugu gainetik, eta bikain geldituko dira benetan.

Sagar enpanadatxoak

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Ganba koktela

Ganba koktela

Ganba koktela –  Osagaiak 1,5 kg ganba, egosiak eta zurituak Uraza garbi bat, zerrenda mehetan moztua Sagar berde bat, zuritua eta zuztarrik gabe, dado txikitan moztua Xorta bat laranja zuku Xorta bat limoi zuku Xorta …

pontxea

Likore pontxea

Likore pontxea –  Osagaiak Kg bat azukre Botila bat cointreau Litro laurdena ron zahar Litro laurdena benedictine 4 laranja, puskatan 4 sagar, puskatan 4 banana, xerratan Mahats mordo eder bat, aletua 2 udare, puskatan 4 …

sagar erreak

Sagar erreak

Sagar erreak Osagaiak 8 errege sagar 8 koilarakada azukre Xorta bat sagardo-pattarra Ura, baso erdia Sagar erreak Errezeta Labea berotuko dugu lehenik, 180º-ko tenperaturan. Erretilu batean ipiniko ditugu zortzi sagarrak, osorik, ongi garbitu eta lehortu …

sagar konpota

Sagar konpota

Sagar konpota Osagaiak 9 sagar golden, edo hobe, errege-sagar (Errezilgoak) Dezilitro bat ur Bainila leka bat, irekia eta aletua Limoi baten zukua Sagar konpota Errezeta Sagarrak zuritu eta puska ezberdinetan zatitu, baina bihotza baztertu. Fruta …

Sagar jelea

Sagar jelea

Sagar jelea –  Osagaiak 6 kg errege-sagar azalarekin, zuztarrik gabe eta 6 ataletan moztuak 4 l ur 75 g azukre Errezeta Kazola zabal batean, su bizian jarriko ditugu sagar atalak urarekin batean. Tapatu egingo dugu …