Menua

Romesco saltsa

  • romesko saltsa
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Romesco saltsa – 

Osagaiak

  • Tomate helduak, garbiak, osorik, 800 g
  • Baratxuri-buru bat
  • Hur txigortuak, 2 koilarakada
  • Ogi koskor bat, txigortua
  • 4 piper txorizero
  • 12 koilarakada oliba olio birjina estra
  • 2 koilarakada Xerezko ardo-ozpin

Errezeta

Tomateak eta baratxuri-burua erretilu batean jarri. Labean sartuko ditugu 200 graduan, tomateak eta baratxuri-burua ongi erreta dauden arte. Atera eta epeltzen utziko ditugu. Beste alde batetik, piper txorizeroak beratzen utziko ditugu, ur epelean, ordu pare batez. Denbora askorik ez badugu, agudoago bukatzeko, beratzen utzi beharrean uretan irakinaldi laster bat eman piperrei eta horrelaxe utzi, aparte beratzen, 15 minutuz. Ez da berdin-berdin, baina tira, balioko digu. Denbora hori pasatuta, eta mamia bigun dagoenean, labana edo koilara baten laguntzarekin, piperrei mamia atera, bitan ireki, eta haziak eta azala kendu.

Baratxuri-burua bi puskatan moztuko dugu, erditik, eta behatzekin estutuko ditugu baratxuri errearen mamia ateratzeko. Tomateak zuritu eta pipitak eta txortena kenduko dizkiegu. Sobran duen ura kendu eta irabiagailuaren ontzian sartuko ditugu ogi txigortuarekin, baratxuri errearen mamiarekin, piper txorizeroen mamiarekin eta hurrekin. Indar bete-betean irabiatu, eta, pure bihurtua dagoenean, Xerezko ozpina eta oliba olio birjina gehitu, zurrusta fin-finean, poliki-poliki emultsio ona egin dadin. Irabiatzen segitu minutu batez eta iragazkitik pasarazi. Saltsa hau gopor batean gordeko dugu, ongi estalita.

Romesco saltsa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

ogia tomatearekin xabier eran

Ogia tomatearekin xabier eran

Ogia tomatearekin xabier eran –  Osagaiak Ogia Olibolioa Tomate bat Urdaiazpikoa   Errezeta Lehenengo ogiazko txirrindola bat moztu eta zartaginean xigortu. Gero tomatea moztu eta… txirrindola igurtzi. Ondoren, olibolio pixka bat bota. Azkenik urdaiazpikozko bi …

Haragi xerra eta piper ogitartekoa

Haragi xerra eta piper ogitartekoa

Haragi xerra eta piper ogitartekoa –  Osagaiak Opil bat, bitan irekia Haragi xerra bat, ez oso lodia, zaharrarena edo gaztearena (behia edo txahala) 2 baratxuri ale, xerratan Xorta bat oliba olio Piper errea, zuritua eta …

babak

Tomate entsalada baba freskoekin

Tomate entsalada baba freskoekin –  Osagaiak 4 tomate heldu Baba aletu gordinak, eskutada on bat 2 koilarakada sagardo-ozpin Oliba olio birjina, 8 zopa-koilarakada Gatza Tomate entsalada baba freskoekin Errezeta Kendu zurtoina tomateei eta, kontu handiz, …

sukaldean-fondo0

Barazki gainerreak proventzako eran

Osagaiak 2 tipulin, zerrendatan moztuak Ezkai iharra edo edo freskoa, pixar bat 4 koilarakada bete oliba olio birjina estra 5 tomate ertain 3 alberjinia 3 kuiatxo Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Eltze giderdun batean koilarakada bat …

sukaldean-fondo0

Pikillo piper beteak entsaladan

Osagaiak Pikillo piperrak, 2 pote Oliba olio pixka bat 2 piper berde, zerrendatan moztuak 4 tipulin eder, zerrendatan moztuak Baratxuri ale bat Oliotan edo ozpinetan kontserbatutako hegaluze ongi hautatua, 8 puska 6 koilarakada tomate saltsa …