Menua

Risottoa

  • Risottoa
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Risottoa – 

Osagaiak

  • 6 koilarakada handi oliba olio birjina
  • 2 baratxuri ale, xehatuak
  • 2 tipulin handi, pikatuak
  • 500 g arroz, ale biribilekoa
  • 1,3 l salda edo ur
  • Koilarakada bat gazta koipetsu, birrindua
  • 2 koilarakada esnegain, erdi harrotua
  • 2 koilarakada handi perrexil xehatu

Risottoa

Errezeta

Arroz mota hauek salda edo ur beroa pixkana-pixkana erantsiz eta zaliari eragiteari utzi gabe prestatzen dira eskuarki. Halatan, errazago askatzen da arroz aleen almidoia eta bizkorrago loditzen da guztia.

Arroza maneatuko dugun kazolan, su bizian eta 3 koilarakada oliotan salteatuko ditugu, gatz pixka bat eman ondoren, onddo edo txanpinoi garbi batzuk, edo arrozarekin prestatu nahiko dugun edozein haragi edo barazki mota. Lehenengo beroaldia eta gero, erretzen edo lehortzen utzi gabe betiere, hautatu dugun gaia plater batera atera eta kazolaren hondoan utziko dugu utzi digun koipea. Sua eztitu ondoan, baratxuria eta tipulina kazolaratuko ditugu eta hantxe edukiko ditugu, 5 minutuan, su ertainean eztitzen.

Denbora-tarte horren ondoren erantsiko dugu arroza, zurezko zaliaz iraulaldi batzuk emanez, eta haren ondoren sarraraziko dugu hautatutako gaia. Gatz pixka bat eman eta pixkana-pixkana isuriko dugu salda edo ura, zurezko zaliari eragiteari utzi gabe, isurkaria ahitu orduko gehiago isurtzeko prest gaudela (ura bota badugu, haragi-salda pastilla bat erantsiko diogu, arroza behar bezala gozatzeko). Su ezti-eztian egosiko dugu guztia, 16/18 minutu inguruan.

Denbora-tarte horren ondoan, kazola sutatik atera eta gazta, esnegaina eta gainerako oliba olio birjina erantsiko ditugu gaiak behar bezala batzeko. Iraulian erabiliko ditugu arroz aleak, oso eta krematsu gera daitezen. Zerbitzatu egingo dugu, perrexil xehatua hautseztatu eta gero.

Risottoa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Arroza barazkiekin

Arroza barazkiekin

Arroza barazkiekin Osagaiak 3 koilarakada handi oliba olio birjina Porru bat, pikatua Azenario bat, xerratan moztua Tipula bat, pikatua Xorta bat leka, haririk gabe eta zatituak 2 eskukada txanpinoi, zatituak 4 orburu garbi, laurdenkatuak Alberjinia …

Arroza txirlekin

Arroza txirlekin

Arroza txirlekin Gure mahaietan ezin da falta plater hau: fina bezain gustagarria da, batez ere arroza eta txirlen puntuarekin asmatzen bada. Esan beharrik ez dago txirlak zenbat eta fresko eta salbaiagoak, hobeto aterako zaizula, baina …

Arrozesnea arrautza gorringoekin

Arrozesnea arrautza gorringoekin

Arrozesnea arrautza gorringoekin –  Osagaiak 3 litro esne 9 koilarakada arroz, pikor biribilekoa 18 koilarakada bete azukre Kanela adaxka bat 3 arrautza gorringo Gurin zati bat, ederra Arrozesnea arrautza gorringoekin Errezeta Arrautza gorringoak eta gurina …

Arrozesne usaingozatua

Arrozesne usaingozatua

Arrozesne usaingozatua –  Osagaiak 3 l esne 150 g arroz, pikor biribilekoa 125 g gurin 300 g azukre Limoi azal bat Kanela adaxka bat Cognac xorta bat Anis xorta bat Patxaran xorta bat Arrozesne usaingozatua …

sukaldean-fondo0

Arroza arkume lepoarekin

Osagaiak 4 koilarakada handi oliba olio birjina Umerri edo esneko arkume baten lepoa, puska txikitan moztua Baratxuri-buru oso bat Tipulin handi bat, pikatua Baso bete ardo zuri 500 g arroz, ale biribilekoa 1,3 l oilasko-salda …