Porrusalda bakailaoarekin
- Errezeta
- Bidali iruzkina
- Antzeko errezetak
Porrusalda bakailaoarekin
Osagaiak
- 4 porru eder
- 2 azenario eder
- Patatak, kilo erdia
- Litro bat ur
- Bakailao zati eder bat, beratua, azalik gabe eta izpituta
- 4 koilarakada oliba olio
…
Errezeta
- Lehenik porruak eta azenarioak zuritu eta zati meheak egin. Patatak zuritu eta zatitu, zati txikitan kaskatuz.
- Su ez oso bizira hurbildu kazola bat, jarri olioa eta barazki guztiak, gatz pixka batekin, eta eragin etengabe. Hogeiren bat minutuz eduki holaxe, gorritzen utzi gabe.
- Ura bota gainera eta beste 20 minutuz eduki egosten, gatz puntua zuzendu, eta behar izanez gero, zaporea areagotzeko, haragi-salda kontzentratuaren pastilla bat gehitu edo, uretan egosi ordez, egosi haragi edo barazki saldatan.
- Sutatik baztertu baino 5 minutu lehenago, bakailao izpitua gehitu eta poliki-poliki irakiten utzi. Gatz puntua zuzendu. Ez dugu gatzik bota, bakailaoak behar adina ematen baitio. Bero-bero mahairatu.
Porrusalda bakailaoarekin

Bakailao frijitua tipula eta piperrekin
Bakailao frijitua tipula eta piperrekin – Osagaiak 4 bakailao solomo beratu, 220 g bakoitzak Ximiko bat irin 3 tipula, zerrenda mehetan moztua 12 piper berde, zerrendatan moztua 4 baratxuri ale Oliba olioa Gatza Errezeta Kazola …

Bakailaoa beratzeko era
Osagaiak Ura Bakailaoa Errezeta Bakailaoa prestatzerakoan gakoetako bat, zalantzarik gabe, bakailaoaren beraren kalitateaz gain, ongi beratzea da, ongi gezatzea.Ahal dela, hozkailuan egingo dugu. Bakailaoa ur hotzarekin sartu eltze batean. Ura, gutxienez, bakailaoa halako hiru izan …

Porru eta urdaiazpiko entsalada
Osagaiak 16 porru ertain Ura eta gatza Urdaiazpikoa (iberikoa bada, hobe), 16 xerra mehe-meheak Oliba olio birjina, 8 koilarakada 2 koilarakada ozpin Perrexil xehatua Gatza eta piperbeltz eho berria *Lau pertsonentzat Errezeta Porruei bizarrak kendu …

Brokoli egosia bakailao eta baratxuri saltsarekin
Brokoli egosia bakailao eta baratxuri saltsarekin – Osagaiak Brokoli eder bat edo bi ertain 4 baratxuri ale, xerratan moztuak 8 koilarakada oliba olio Ximiko bat piperrauts gozo Eskukada handi bat bakailao geza, beratua eta zati …

Bakailao ajoarrieroa
Bakailao ajoarrieroa Osagaiak 3 puska bakailao beratu, 250 g bakoitzak Tipulin handi bat, pikatua 4 baratxuri ale, pikatuak 12 piper txorizeroen mamia, uretan beratu ondoren 10 koilarakada tomate saltsa Kaienako pipermina, pixar bat 10 koilarakada …