Menua

Pita ogia nola berotu ogitartekoak egiteko

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Ogi arabiarra

Errezeta

Ogi arabiarra legamiarik eta mamirik gabeko opil mota bat da, gaur egun zailtasunik gabe aurkitzen duguna supermerkatu handietan, erosi, berotu eta segituan jateko. Aurrez egosiak egoten dira, eta hutsean ontziratuak edo egurats kontrolatuko poltsetan sartuak, lehor ez daitezen. Kontua zera da: labea piztu beharrik ez izateko, argirik gastatu ez eta gutxiago zikintzeko, txigortzailea erabil dezakegula. Binaka jarri txigorgailuan eta berotu daitezela, ongi txigortu arte.

Ogia liburu bat balitz bezala ireki behar da. Labanarekin ebaki bat egin eta, barrenetik aterako den lurrunaz ez erretzeko kontuz ibiliz, irekitakoan nahi ditugun zerrikeria goxo horiekin bete. Gainera, berotan xamurrago eta beratzago geldituko da sartzen duguna: kakao krema, gazta freskoa, filadelfia gazta, izokin ketua gurinarekin, tomatea eta urdaiazpiko iberiarra, hirugiharra edo urdaia…

Ogi honekin ogitarteko begetala egin nahi badugu, pixka bat epeltzen utzi beharko. Bestela, letxuga edo eskarola hostoak zimeldu egingo dira, penagarri, eta maionesa ere ez egoki.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Ogi txigortua gaztaz gainerreak nola egin

Osagaiak Kg bat Gruyére gazta 6 arrautza gorringo + 4 arrautza 4 koilarakada esnegain bikoitz lodi edo, hura gabe, esnegain urtu Gatza eta piperbeltza Errezeta Azala kenduko diogu gaztari. Zati txikitan puskatu eta irabiagailu handi …

Txokolate-eta-oliba-olio-ogitartekoa

Txokolate eta oliba olio ogitartekoa

Txokolate eta oliba olio ogitartekoa –  Osagaiak Opil bat, bitan irekia Tableta erdia txokolate beltz (%70 kakao, gutxienez) Oliba olio birjina Ximiko bat itsasoko gatz larri edo kalitatezko gatz leiartu (Guèrande, Malddon, eta abar) Errezeta …

Ibañez jaunaren zizka

Ibañez jaunaren zizka

Ibañez jaunaren zizka –  Beharrezkoak Ogi xigortua Maionesa Gazta parmesano birrindua Tipula txiki-txiki eginda … Errezeta Madrilgo fisikari batek erakutsi zigun errezeta hau. Ibañez zeukan deitura. Erraza bezain erabilgarria da etxera jendea datorkigunean, geuk eginiko …

sukaldean-fondo0

Ogi edo opil suitzar torrada karamelatuak

Osagaiak 16 torrada irin-arrautzatan pasa berriak, ogi edo opil suitzarrarekin eginak 15 koilarakada krema 5 koilarakada almendra joa Ron xorta bat Arrautza gorringo bat Azukrea eta krema kataluniarra egiteko erabiltzen dugunaren moduko karamelugaia Errezeta Lehenik …

Croque-monsieur (mixtoa)

Croque-monsieur (mixtoa)

Croque-monsieur (mixtoa) Marcel Proust berak ere aipatzen du otarteko bero hau: «Kontzertu irteeran, hotelera bidean, amona eta biok geldialdi bat egin genuen kai muturrean Villeparisis andrearekin hitzaspertu bat egiteko, zeinak erran baitzigun hotelean eskatuak zituela …