Piper berdeak frijitzeko era
- Errezeta
- Bidali iruzkina
- Antzeko errezetak
Piper berdeak frijitzeko era –
Beharrezkoak
- Olioa
- Piper berdeak
Errezeta
Deus ez dago higuingarriagorik piper berdeak olio hotzean frijitzen jartzea eta paderatik beraxko, zurbil eta koipetsu ateratzea baino. Horrelakorik gerta ez dadin, oso bero behar du olioak eta bizkor asko frijitu behar dute piperrek. Gernikakoak badira, barrura besterik gabe, txortena eta guzti; luzeak edo morroak badira, zerrenda zabaletan moztu, haziak kendu eta lehor daudela sartuko ditugu.
Azkar erabiliko ditugu piperrak, bitsadera batez iraulka, ale guztietatik friji daitezen. Paper xurgagarri batera aterako ditugu, kolorea galdu gabe eta kraskatsu xamar, hala behar dute-eta. Gatz pixka bat eman eta hoztu aurretik zerbitzatuko ditugu.
Piper berdeak frijitzeko era
Saltsa bizkaitarra
Saltsa bizkaitarra – Osagaiak 1,1 kg tipula zuri, zerrenda mehetan moztua 1,1 kg tipula gorri, zerrenda mehetan moztua 3 baratxuri ale, osorik eta zurituak 3 ale piperbeltz 12 koilarakada oliba olio Urdaiazpikoaren hezurra, puska txiki …
Pasta barazkiekin
Pasta barazkiekin – Osagaiak Tipulin bat, txiki-txiki egina Piper berde bat, txiki-txiki egina Piper gorri bat, txiki-txiki egina Porru bat, txiki-txiki egina Lekak, zerrenda laburretan moztuak eta hariak kenduta. Eskutada bat Dozena bat orburu bihotz, …
Atuna piperrekin
Osagaiak 4 atun solomo lodi, hezur eta azalik gabe, 220 g bakoitzak Ximiko bat irin 12 piper berde, zerrendetan moztuak 4 baratxuri ale Oliba olioa Gatza Errezeta Padera batean olio ugari isuri eta su bizian …
Gernikako piperrak tenpuran
Gernikako piperrak tenpuran – Osagaiak 400 g Gernikako piper fresko eta erdi neurriko 150 g irin Ura, litro laurdena Azukrea, ximiko bat Okindegiko legamia prentsatua, 15 g Gatza, koilarakada erdia Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko …
Piper berde beteak entsaladan
Piper berde beteak entsaladan – Osagaiak 12 piper berde luze, ahalik eta leunenak (zimur gabeak) Oliba olioa frijitzeko 2 piper berde, luzetara moztuak 4 tipulin eder, zerrendatan moztuak Baratxuri ale bat Oliotan edo ozpinetan kontserbatutako …