Menua

Patatak saltsa berdean

  • Patatak saltsa berdean
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Patatak saltsa berdean – 

Osagaiak

  • 4 koilarakada oliba olio
  • Tipulin txiki bat, xehatua
  • 4 baratxuri ale
  • Kilo bat patata
  • Ardo zuria, baxoerdi bat
  • Arrain salda edo ura
  • Perrexil txikitua
  • Gatza

Patatak saltsa berdean

Errezeta

Kazola zabal eta baxu batean, patatek hondoa ukitu eta elkarren gainka egon ez daitezen, olioa, tipulina, baratxuria eta gatz pittin bat jarriko ditugu. Su eztira hurbildu eta 20ren bat minutuz egiten eduki, pixka bat gorritu arte.

Orduan, patata xerratuak jarri (zurituta eta zentimetro bateko xerratan zatituta, garbitu gabe, beren almidoi naturala gal ez dezaten) eta buelta batzuk eman, eta tarteka ardo zuria gehitu. Ardoa lurruntzen utzi eta arrain salda edo ura bota, bi hazbete pataten gainetik izan arte; ura bota badugu, arrain salda pittin bat gehitu. Gatza eman eta su eztian irakiten eduki 30 minutuz. Patatak xamurtzen direnean eta xerraren bat hautsi dela-eta salda loditzen denean, perrexila parparreatu eta gatz puntua zuzendu.

Egostez bukatu baino lehentxeago xapo matrailen batzuk, bakailao puska batzuk edo merlenka kokotearen bat puskatan gehitzen badiogu, kaxuela hori sudurretik ere jateko modukoa geldituko da.

Patatak saltsa berdean

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

patata kroketak

Patata kroketak

Patata kroketak Osagaiak 110 g gurin 110 g irin litro erdia esne litro erdia esnegain kilo erdia patata-mami uretan gatzarekin egosia … Errezeta Lehenik ohiko bexamel bat egingo dugu, irina gurinarekin maneatuz. Irakiten utziko ditugu …

Patata gainerreak kremarekin

Patata gainerreak kremarekin

Patata gainerreak kremarekin –  Osagaiak 1’5 kg patata Perrexil sorta bat Apio adaxka bat Limoi azal bat, liztariz lotuak Litro bat esne Esnegaina, litro laurdena Gazta arraspatua, 150 g Baratxuri ale bat, erdibitua Gatza eta …

sukaldean-fondo0

Zorroko patata purea nola konpondu

Osagaiak Zorroko patata purea Esnea Esnegaina Gatza Piperbeltza Errezeta Zorroko patata-pure bat konpontzeko, ez egin kasurik sekula paketean fabrikatzaileak dioenari, behin ere ez. Esaten duten ur kopuruaren ordez, esnea edo esnegain likidoa jarri, erdi eta …

sukaldean-fondo0

Patata purea oliba olioarekin

Osagaiak Kg bat patata, egosia 20 koilarakada oliba olio birjina estra Gatza Errezeta Ur ugaritan egosiko dugu patata su eztian, garbi eta zuritu gabe, labana ziztatu eta xamur sartzen dela sumatu arte. Kg bete baino …

PATATA FRIJITUAK

Patata frijituak

Patata frijituak –  Osagaiak Kilo bat patata Oliba olioa Gatza Errezeta Patatak zuritu eta xerra edo zati loditan moztu, nahi dugun bezala. Uretan ongi garbitu, almidoia kentzeko. Lehortu. Zartagin handi batean bizpahiru hazbete olio jarri, …