Menua

Patatak nola frijitu

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Patatak nola frijitu – 

Osagaiak

  • Olioa
  • Baratxuri ale bat

Errezeta

Hona hemen zer egin, patatak frijitu eta kurruskari uzteko. zuritu eta xerratan edo zerrendatan (nahi bezala) moztu ondoren, uretan garbituko ditugu almidoia kentzeko; halatan, frijitzen ditugunean ez dira itsatsiko edo hautsiko, eta solte geratuko zaizkigu. Uretan ongi garbitu eta gero, xukatu eta lehortuko ditugu patatak.

Olio ugari duen paderan sartu (estali egingo ditu olioak patatak) eta, baratxuri ale bat, osorik eta zuritu gabe, erantsi ondoan, su eztian edukiko ditugu patatak egosten 20 bat minutuan (bor-bor arinean azalduko da olioa). Ez ditugu patatak irauliko, ez espatulaz edo beste tresnaren batez ukituko, hauts ez daitezen. Sua biziagotuko dugu denbora aurrera joan ahala, patatak, ordurako xamurtzen hasiak, gorritzen eta frijitzen has daitezen. Orduan bai, orduan irauli ahal izango ditugu patatak, alde guztietatik ongi frijitzeko. Gorritu orduko aterako ditugu sutatik; xukatu eta gatza emango diegu (gatz larria eta gatz mehea, nahasirik). Berehala zerbitzatuko ditugu.

Patatak nola frijitu

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Patatak mikrouhinetan apurtuta

Osagaiak 10 patata ertain, garbituak eta zuritu gabeak Oliba olio birjina, zorrotada bat Gurin puska eder bat Gatza Errezeta Patatak garbitu, eta sardexka baten hortzez zulatu alde guztietatik. Mikrouhinen labe batean sartu potentziarik handienean, eta …

Patatak saltsa berdean

Patatak saltsa berdean

Patatak saltsa berdean –  Osagaiak 4 koilarakada oliba olio Tipulin txiki bat, xehatua 4 baratxuri ale Kilo bat patata Ardo zuria, baxoerdi bat Arrain salda edo ura Perrexil txikitua Gatza Patatak saltsa berdean Errezeta Kazola …

sukaldean-fondo0

Karrakela eta patata entsalada

Osagaiak Kg bat patata, uretan egosiak eta zurituak Kg bat karrakela edo magurio, egosiak eta oskoletik orratz batez atereak 2 tipulin, xafla oso mehetan moztuak Oliba olio birjina Xorta bat limoi zuku Perrexil pikatua Gatza …

Patata-erreak-gurin-eta-baratxuriekin

Patata erreak gurin eta baratxuriekin

Patata erreak gurin eta baratxuriekin –  Osagaiak 10 patata handi Xorta bat oliba olio 2 baratxuri-buru, zuritu gabe Ezkaia, adaxka bat 150 g gurin Gatza Errezeta Zuritu eta xerra loditan moztuko ditugu patatak, luzeran. 8 …

Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin

Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin

Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin –  Osagaiak 4 puska bakailao beratu eta lehor, 250 g bakoitzak Kg bat patata, erdi tamainakoak, zurituak eta xerra loditan moztuak Azalore bat 10 koilarakada oliba olio Tipulin bat, …