Patatak mateoren eran mamituak
- Errezeta
- Bidali iruzkina
- Antzeko errezetak
Osagaiak
- 4 patata eder
- Urdaiazpiko serranoa, xerra bat
- Arrautza bat
- Litro erdia esne
Errezeta
Zuritu eta txanpon baten neurrian, ez oso lodi, zatituko ditugu patatak. Padera batean, buelta eta buelta pasatuko dugu oliotan urdaiazpiko xerra. Olio ugaritan frijituko ditugu ondoren patatak, xamur xamar utzi arte. Xukatu.
Labe-erretilu batean ipiniko ditugu patatak ongi xukatu eta gero. Arrautza jo eta esnea, gatza eta urdaiazpiko xerra, zerrendatan moztua, erantsiko dizkiogu ondoren. Pataten gainean zabalduko dugu nahastura hori. Labean erreko ditugu patatak, 200º-ko tenperaturan, azala ongi txigortu arte.

Karrakela eta patata entsalada
Osagaiak Kg bat patata, uretan egosiak eta zurituak Kg bat karrakela edo magurio, egosiak eta oskoletik orratz batez atereak 2 tipulin, xafla oso mehetan moztuak Oliba olio birjina Xorta bat limoi zuku Perrexil pikatua Gatza …

Patata arranditsuak
Osagaiak Kilo bat patata, zurituak eta zentimetro bat lodiko xerratan moztuak 2 tipulin txiki 2 baratxuri ale Azafrai naturala, 4 izpi Perrexil hostoak, eskutada bat Baso bete ur Ardo zuria, baxoerdi bat Arrautza irabiatua eta …

Zerbak patatekin
Zerbak patatekin Osagaiak Xorta bat zerba 4 patata eder 7 koilarakada oliba olio 4 baratxuri ale Gatza Errezeta Zuritu eta puska ertainetan zatituko ditugu patatak. Orri-mamiak hosto berdeetatik bereiziko ditugu ondoren. Orri-mamiei hariak kendu eta …

Patatak errioxako eran
Patatak errioxako eran – Osagaiak 6 patata eder zuritu eta kraskatuak Porru txiki bat, xehatua Piper berde bat, xehatua Piper gorri erdi bat, xehatua Tipula erdi bat, xehatua Baratxuri-buru bat, garbitua Kaiena punta bat Bi …

Vichyssoise, porru eta patata zopa
Vichyssoise, porru eta patata zopa Osagaiak Patata zurituak eta xerra mehetan zatituak, kilo erdia 2 porruren alde zuria, garbituta eta patatak bezalatsu zatituta Gurin koilarakada eder bat Gatz zimiko bat Ura, litro 1/2 bat Esnegain …