Menua

Patata eta sardinzahar entsalada

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Patata zurituak uretan egosiak, hiru kilo laurden
  • Eskarola bat, garbitua eta sortatan
  • 4 sardinzahar ketuak edo oliotan marinatuak, dadotan zatituak
  • 2 arrautza egosi, zurituak eta xehatuak
  • Dijongo ziapea edo garau ziapea, zopa-koilarakada bat
  • Sagardo-ozpina, 2 koilarakada
  • Oliba olio birjina, 8 koilarakada
  • Gatza eta piperbeltz eho berria

Errezeta

Katilu batean nahasi ziapea, ozpina, oliba olioa, arrautza xehatuak eta gatz eta piperbeltz zarrastada bat eman. Ongi nahasi. Garrantzi handikoa da patatak hoztu baino lehen xerratzea eta piperbeltza ematea ontzi batean daudela eta sardinzar zatiak eta eskarola gehitzea. Ozpin-saltsa (lehenago katilu batean nahasia) sardexka batekin bizi-bizi eraginez isuri gainera. Kontuz eman bueltak, patatak ez desegiteko.

Patata-entsaladak askoz hobeak ateratzen dira patatak epel daudenean gobernatuz gero, hobeto hartzen baitute gobernazioa eta, horregatik, goxoagoak ateratzen dira.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Patata barrubeteak

Osagaiak Kg bat patata ertain Tipulin bat, pikatua Piper berde bat, pikatua Alberjinia bat Ximiko bat tomate saltsa Kg erdia haragi xehatu (txahal, behia eta txerria, gizenarekin, mamitsuagoa izan dadin) Oliba olioa Irina, arrautza joa …

Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin

Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin

Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin –  Osagaiak 4 puska bakailao beratu eta lehor, 250 g bakoitzak Kg bat patata, erdi tamainakoak, zurituak eta xerra loditan moztuak Azalore bat 10 koilarakada oliba olio Tipulin bat, …

Sardinak frijituta

Sardinak frijituta

Sardinak frijituta –  Osagaiak 24 sardina ertain Irina Gatza Oliba olioa, frijitzeko 2 baratxuri ale … Errezeta Ongi garbituko dizkigute sardinak arrandegian, burua eta tripak kendurik, eta isatsa bere horretan utzirik. Oliba olioa isuriko dugu …

sukaldean-fondo0

Sardina enpanada

Osagaiak Orea egiteko: Kg bat irin Ura, litro erdia inguru 100 g gurin Hostorea maneatzeko: 700 g gurin Betegarria prestatzeko: 2 tipulin handi, zerrendatan moztuak Piper gorri bat, zerrendatan moztua Piper berde bat, zerrendatan moztua …

sukaldean-fondo0

Patata arranditsuak

Osagaiak Kilo bat patata, zurituak eta zentimetro bat lodiko xerratan moztuak 2 tipulin txiki 2 baratxuri ale Azafrai naturala, 4 izpi Perrexil hostoak, eskutada bat Baso bete ur Ardo zuria, baxoerdi bat Arrautza irabiatua eta …