Menua

Patata eta perrexil entsalada

  • Patata eta perrexil entsalada
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Patata eta perrexil entsalada – 

Osagaiak

  • Kilo bat patata, uretan egosiak, zurituak
  • Perrexil sorta bat gehiegi xehatu gabea
  • Oliba olio birjina
  • Limoi zuku pitin bat
  • Gatza eta piperbeltz eho berria

Errezeta

  1. Garrantzi handikoa da patatak hoztu baino lehen xerratzea, piperbeltza ematea ontzi batean. Olioa eta limoi zukua (lehenago katilu batean nahasia) sardexka batekin bizi-bizi eraginez isuri gainera.
  2. Gainetik perrexila parparreatu, eta mahaira. Kontuz eman bueltak, patatak ez desegiteko.

Kasu!

Patata-entsaladak askoz hobeak ateratzen dira patatak epel daudenean gobernatuz gero, hobeto hartzen baitute gobernazioa eta, horregatik, goxoagoak ateratzen dira.

Patata eta perrexil entsalada

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Patata-erreak-gurin-eta-baratxuriekin

Patata erreak gurin eta baratxuriekin

Patata erreak gurin eta baratxuriekin –  Osagaiak 10 patata handi Xorta bat oliba olio 2 baratxuri-buru, zuritu gabe Ezkaia, adaxka bat 150 g gurin Gatza Errezeta Zuritu eta xerra loditan moztuko ditugu patatak, luzeran. 8 …

VICHYSSOISE EmiYanez

Vichyssoise, porru eta patata zopa

Vichyssoise, porru eta patata zopa Osagaiak Patata zurituak eta xerra mehetan zatituak, kilo erdia 2 porruren alde zuria, garbituta eta patatak bezalatsu zatituta Gurin koilarakada eder bat Gatz zimiko bat Ura, litro 1/2 bat Esnegain …

Patatak non eta nola gorde

Patatak nola frijitu

Patatak nola frijitu –  Osagaiak Olioa Baratxuri ale bat Errezeta Hona hemen zer egin, patatak frijitu eta kurruskari uzteko. zuritu eta xerratan edo zerrendatan (nahi bezala) moztu ondoren, uretan garbituko ditugu almidoia kentzeko; halatan, frijitzen …

Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin

Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin

Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin –  Osagaiak 4 puska bakailao beratu eta lehor, 250 g bakoitzak Kg bat patata, erdi tamainakoak, zurituak eta xerra loditan moztuak Azalore bat 10 koilarakada oliba olio Tipulin bat, …

sukaldean-fondo0

Patatak uretan ongi egosteko era

Osagaiak Zorrotada on bat oliba olio Zorrotada on bat ardo zuri Porru bat Tipulin erdia Hiruzpalau piperbeltz ale Apioa adaxka bat Gatz larria Errezeta Era hoberena da beren azalarekin egostea. Garbitu egingo ditugu lehenik, itsatsirik …