Menua

Patata arranditsuak

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Kilo bat patata, zurituak eta zentimetro bat lodiko xerratan moztuak
  • 2 tipulin txiki
  • 2 baratxuri ale
  • Azafrai naturala, 4 izpi
  • Perrexil hostoak, eskutada bat
  • Baso bete ur
  • Ardo zuria, baxoerdi bat
  • Arrautza irabiatua eta irina, arrautza-irinetan pasatzeko
  • Oliba olioa, frijitzeko

Errezeta

Patatei gatza eman eta arrautza-irinetan pasatu ondoren oliotan frijitu (ez ibili mixerian olioarekin), su ez oso bizian. Ez dute oso txigorturik gelditu behar. Xukatu eta xuka-paper gainean jarri erretilu batean, sobran duten koipea kentzeko.

Kazola handi batean, patatak gero elkarren gainka ez egoteko moduko batean, ertz ez oso altu batekoan ahal dela, jarri patatak arrautza-irinetan erabilitako olio pixka bat, eta tipulinak su ez oso bizian frijitu. Bitartean, baratxuri-perrexilak zanpatu ahi bihurtu arte edo bestela txiki-txiki egin, eta tipulak eginda daudenean haiei erantsi. Eragin pixka bat eta ura gehitu. Irakiten utzi eta une horretan sartu uretan gordeta geneuzkan patatak, azafraia, gatza eta ardoa. Su eztian egosten utzi, harik eta patatak oso xamur gelditu arte. Behar izanez gero, egosterakoan beste ur pixka bat gehitu, patatak beren saltsan egos daitezen. Ez dute ur-putzu batean egon behar, azkenean saltsa ez oso ugari batean blai diren patata gisa gelditu behar baitute, eta patataren fekulak eta arrautza-irinetan pasatzeak lodiarazitako saltsan alegia.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Lupia labean tipula, patata eta tomatearekin

Lupia labean tipula, patata eta tomatearekin

Lupia labean tipula, patata eta tomatearekin –  Osagaiak Lupi eder bat edo bi ertain, ezkata, errai eta alboko hezurrik gabe Baso erdi bat ardo zuri 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri xister, xerratan 3 koilarakada …

sukaldean-fondo0

Patatak mikrouhinetan apurtuta

Osagaiak 10 patata ertain, garbituak eta zuritu gabeak Oliba olio birjina, zorrotada bat Gurin puska eder bat Gatza Errezeta Patatak garbitu, eta sardexka baten hortzez zulatu alde guztietatik. Mikrouhinen labe batean sartu potentziarik handienean, eta …

Azalore egosia patata eta baratxuriarekin

Azalore egosia patata eta baratxuriarekin

Azalore egosia patata eta baratxuriarekin –  Osagaiak Azalore eder bat 4 patata ertain, zurituak 4 baratxuri ale, xerratan moztuak 8 koilarakada oliba olio Gatza Azalore egosia patata eta baratxuriarekin Errezeta Eltze batean, ur ugari jarriko …

izokina parrilan 2

Patatak, gurin harrotua eta izokin ketua entsaladan

Osagaiak 8 patata ertain Baratxuri-buru bat Porru puska bat Piperbeltza, 3 ale Izokin ketua, 8 xerra eder 5 koilarakada ur 150 g gurin Tipulina, eskutada bat, perrexila eta ezamihilua Limoi baten zukua Gatza eta piperbeltza …

sukaldean-fondo0

Brokoli egosia patata eta baratxuriarekin

Osagaiak Brokoli eder bat edo bi ertain 4 patata ertain, zurituak 4 baratxuri ale, xerratan moztuak 8 koilarakada oliba olio Gatza Errezeta Eltze batean, ur ugari jarriko dugu irakiten, gatz pixka batekin. Hosto berdeak kendu …