Ozpin-olioa
- Errezeta
- Bidali iruzkina
Ozpin-olioa –
Osagaiak
- Kakahuete olioa edo ekilore olioa, litro erdia
- Oliba olio birjina, estra, litro erdia
- Xerezko ardo ozpina, 200 g
- Limoi zukua, litro laurdena
- Gatza eta piperbeltz beltza, eho berria
Errezeta
Gopor batean gatza, piperbeltza, limoi ura eta ozpina jarriko ditugu. Dena nahasi, ongi urtu dadin. Orduan olioak gehitu eta metalezko hagaxka batzuen laguntzaz nahasiko dugu dena. Ozpin-olioa dastatu eta gero, gatz pixar bat edo piperbeltz pixka bat emango diogu, haren beharrik baldin badago.
Kristalezko botila pare batean sartu eta ongi itxita edukiko ditugu, entsalada bat maneatu behar dugun bakoitzean erabiltzeko. Eragin, behatza botilako ahoan jarri, zenbat ateratzen den kontrolatzeko, eta zorrotada eder bat emango diogu tomateari edo entsaladako hosto berdeei. Errazago ezin.