Menua

Orburuak urdaiazpikoarekin

  • Orburuak urdaiazpikoarekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Orburuak urdaiazpikoarekin – 

Osagaiak

  • 24 orburu egosi
  • 3 koilarakada oliba olio
  • 2 baratxuri ale
  • Orburuak egosi diren salda, koilarakada batzuk
  • Urdaiazpikoa, takotan edo, hobe, xerra finetan moztua
  • Irina, ximiko bat
  • Gatza

Orburuak urdaiazpikoarekin

Errezeta

Kazola batean, su eztian jarriko ditugu oliba olioa eta baratxuri aleak. Baratxuria dantzan hasi dela ikusi orduko erantsiko dugu urdaiazpikoa. Urtzen utziko dugu urdaia, zaporea eman diezaion guztiari. Irina ere, aski da ximiko bat, erantsiko dugu hautseztaturik, pikorrik egin ez dadin, eta orburuak egosi diren salda beroaz edo, horrelakorik ez badugu, ur beroaz bustiko dugu guztia, saltsa lodi koipetsua itxuratu arte. Irakiten utziko dugu segundo batzuetan, eta ur edo salda gehiago erantsiko diogu lodiegia dela sumatzen badugu. Osorik edo bitan nahiz lautan eginak, nahiago bezala, barneratuko ditugu orburuak eta su eztian, irakinaldi txikiak eginez, utziko ditugu berotzen.

Bukaeran gatz puntua neurtu eta zerbitzatu egingo dugu ondoren. Xehaturiko perrexil pixka bat erantsi ahal izango dugu, bai eta ardo zuria ere, tanta batzuk edo.

Orburuak urdaiazpikoarekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Lekak urdaiazpikoarekin

Lekak urdaiazpikoarekin

Lekak urdaiazpikoarekin –  Osagaiak Lekak, kilo bat 3 patata eder, bakoitza zortzi zati egina Oliba olioa, 6 zopa-koilarakada 2 urdaiazpiko xerra lodi, dadotan zatituak 4 baratxuri ale, xerratan Ura eta gatza Errezeta Lekak garbitu eta …

Amuarrain frijituak urdaiazpikoarekin

Amuarrain frijituak urdaiazpikoarekin

Amuarrain frijituak urdaiazpikoarekin Gaur egunean ez dago erraza errekako amuarrainak lortzea, baldin eta inguruan ez baduzu lizentziadun arrantzaleren bat. Beraz, hazitegikoekin konformatu behar. Hori bai, saia zaitez beti ahalik eta freskoenak lortzen, erraz ikusiko duzu …

Orburuak tenpuran

Orburuak tenpuran

Orburuak tenpuran – Osagaiak 24 orburu 150 g irin Ura, litro laurdena Azukrea, ximiko bat Okindegiko legamia prentsatua, 15 g. Gatza, koilarakada erdia Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko Orburuak tenpuran Errezeta Irina, gatza, azukrea eta …

sukaldean-fondo0

Porru eta urdaiazpiko entsalada

Osagaiak 16 porru ertain Ura eta gatza Urdaiazpikoa (iberikoa bada, hobe), 16 xerra mehe-meheak Oliba olio birjina, 8 koilarakada 2 koilarakada ozpin Perrexil xehatua Gatza eta piperbeltz eho berria *Lau pertsonentzat Errezeta Porruei bizarrak kendu …

Barazki ogitartekoa

Barazki ogitartekoa

Barazki ogitartekoa –  Osagaiak Ogitarteko hau ogi freskoaz edo moldeko ogiaz egin daiteke, gustuen arabera. Opil bat, bitan irekia Saltsa maionesa edo saltsa arrosa Arrautza egosi bat, zuritua eta xerratan Xerra batzuk tomate fresko, garbi …