Menua

Okela papur bildua marilen eran

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Kg bat txahal haragi, xehatua
  • 1,5 terrina gazta, Filadelfia motakoa
  • Piper berde txiki bat, pikatua
  • Xorta bat ketchup
  • Xorta bat Worcestershire saltsa
  • Gatza eta piperbeltza
  • Oliba olioa

Errezeta

Gopor batean jarriko ditugu haragi pikatua, tipula, ketchupa, piperra eta Worcestershire saltsa. Eskuz nahasiko dugu guztia. Gatza eta piperbeltza eman eta bitan bereiziko dugu orea. Oliba olioz igurtzitako labe-erretilu obalatu batean luzatu dugu alde bat, roti baten antzera, ongi estutuz.

Gazta hedatuko dugu koilara batez haren gainetik, ertzetara gabe, haragiaren barruan gordeko baitugu, eta haragi-orearen beste erdiaz estaliko dugu gazta geruza, estutuz eta egoki itxuratuz. Haragi xehatuz itxuraturiko tontor luzexka azalduko zaigu, eta gazta izango da haren barruko betegarria, ikusiko ez dena.

Oliba olioa gainetik eman eta labeko grilan edukiko dugu 5 bat minutuan haragia, ongi txigor dadin. 200ºko tenperaturan edukiko dugu ondoren, grilarik gabe, beste 45 bat minutuan. Amak dioen bezala, begi bata zabalik eta bestea eskuan egongo gara bitartea horretan.

Labetik atera eta gutxienez 12 orduan edukiko dugu haragi bildua pausatzen, moztua eta jan aurretik. Tipulin eta piper frijituekin laguntzen badugu, zer esango dizuet, i-ka-ra-ga-rri-a!

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Ahate magret errea sagarrekin

Ahate magret errea sagarrekin

Ahate magret errea sagarrekin Osagaiak 4 ahate magret edo papar, freskoak 4 baratxuri ale 4 sagar zuritu, atal loditan moztuak, zuztarrik gabe Xorta bat limoi zuku Kanela, ezpal bat Mutur eder bat gurin Zimiko bat …

sukaldean-fondo0

Haragi xerra eta bartxuri ogitartekoa

Osagaiak Opil bat, bitan irekia Haragi xerra bat, ez oso lodia, zaharrarena edo gaztearena (behia edo txahala) 2 baratxuri ale, xerratan Xorta bat oliba olio Gatza Errezeta Jakiak itsasten ez diren padera batean oliba olioa …

sukaldean-fondo0

Behi haragia saltsan barrengorriekin

Osagaiak 1,5 kg behi haragi, gisatzeko, erdi tamainako pusketan zatitua 2 piper txorizero, aurrez 1,5 l ur epeletan beratuak, ordu pare batean 3 baratxuri ale, pikatuak 2 tipulin handi, pikatuak Irin pixar bat 10 koilarakada …

behi matrailak

Behi matrailak ardo beltzaren saltsan

Behi matrailak ardo beltzaren saltsan Osagaiak 6 behi matraila, hezurra kenduta edo hezurrarekin, nahi bezala. Hezurra kenduz gero errazago sartuko zaizkigu kazolan 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Ardo beltza, …

sukaldean-fondo0

Patata barrubeteak

Osagaiak Kg bat patata ertain Tipulin bat, pikatua Piper berde bat, pikatua Alberjinia bat Ximiko bat tomate saltsa Kg erdia haragi xehatu (txahal, behia eta txerria, gizenarekin, mamitsuagoa izan dadin) Oliba olioa Irina, arrautza joa …