Menua

Oilaskoa saltsan

  • OILASKOA SALTSAN LuizEduardo
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Oilaskoa saltsan

Osagaiak

  • Oilasko bat, ederra, zatitua
  • 4 baratxuri ale, pikatuak
  • 2 porru, pikatuak
  • 2 tipulin, pikatuak
  • 6 koilarakada tomate saltsa
  • Oliba olioa
  • Litro erdia salda edo ur
  • Gatza

 

Errezeta

Oliba olioa kazola zabal batean isuri, eta su ertainean axaletik frijitzen ipiniko ditugu oilasko zatiak, gatza eman ondoan. Utzi egingo diegu alde guztietatik gorri daitezen arte. Horren ostean, sua eztitu eta gainera isuriko dizkiegu barazki guztiak, eta frijitzen utziko ditugu, erre gabe betiere, 10 bat minutuan. Orduan erantsiko dugu tomate saltsa, buelta batzuk eman eta isuri egingo dugu ondoren salda edo ura. Su eztian egiten utziko dugu guztia, 25 bat minutu, ongi xamurtu eta saltsa oilasko puskei itsats dakien arte, saldatsua ez baitzaigu geratu behar. Jan aurretik, patata frijitu lauki batzuk edo txanpinoi salteatuak erantsi ditzakegu oilaskoaren hornigai gisa.

Oilaskoa saltsan

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Oilasko errea

Oilasko errea baratxuriarekin

Oilasko errea baratxuriarekin –  Osagaiak 2 oilasko eder, erretzeko prestatuak, garbiak 2 baratxuri-buru Gatza eta piperbeltza, eho berria 2 baso ur Oilasko errea baratxuriarekin Errezeta Labeko erretilu handi batean jarriko ditugu barreiaturik baratxuri aleak, oilaskoak …

sukaldean-fondo0

Oilasko papar irin-arrautzeztatuak piperrekin

Osagaiak 8 oilasko papar xerra Esne pixar bat Perrexil xehatua 4 baratxuri ale, zanpatuak Oliba olioa Irina eta arrautza joa Gatza Gernikako piperrak, frijituak *Lau pertsonentzat Errezeta Gatza eman eta erretilu baten ipiniko ditugu paparrak, …

sukaldean-fondo0

Oilasko papurtua parmentier eran

Osagaiak Oilasko mardul bat edo bi ertain, garbi Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, pikatuak …

Oilaskoa frijituta

Oilaskoa frijituta

Oilaskoa frijituta –  Osagaiak 2 oilasko, erdi tamainakoak, puska txikietan zatituak Limoi zukua Perrexil xehatua 4 baratxuri ale, zanpatuak Soja saltsa pixar bat Irina eta gatza 4 baratxuri ale, azala eta guzti Oliba olioa, frijitzeko …

arroza oilaskoarekin

Arroza oilaskoarekin

Arroza oilaskoarekin –  Osagaiak 4 koilarakada handi oliba olio birjina Oilasko garbi bat zati txikitan moztua Bi baratxuri ale, xehatuak Tipulin handi bat, pikatua Piper berde handi bat, pikatua Xorta bat baratxuri fresko, pikatuak 500 …