Menua

Oilaskoa euskal eran

  • Oilaskoa euskal eran
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Oilaskoa euskal eran – 

Osagaiak

  • 1 Oilasko, zati ederretan
  • 1 Piper morro gorri
  • 1 Piper morro berde
  • 1 Tipula
  • 1 Tomate eder ala bi ertain
  • 1/2 baso olio
  • Gatza
  • Piper hautsa
  • Belarrak (aukeran)
  • Piper mina, Ezpeletakoa edo (aukeran)
  • 1/2 litro ur edo oilasko salda

Oilaskoa euskal eran

Errezeta

Plater hau oso kitsch dela ere esan daiteke, Iparraldeko ostatu askotan aurkituko baituzu “euskal eraren” seinale bailitzan. Izanak izan, oso plater ederra da, turistez aparte, geuk ere etxeetan jateko.

Oilaskoa zatitu eta gatzpipertu. Barazki guztiak zati nabarietan zatitu, juliana zabar batean, alegia.

Zartagin batean ondo gorritu eta frijitu oilasko zatiak. Ordu laurden inguru hartuko dizu honek. Oso ondo frijitua behar du oilaskoak.

Bitartean, kazola handi batean, tomatea ez besteko barazki guztiak jarriko ditugu oliotan erregosten, su ertainean. Gatz pixkat eman, barazkiak azkarrago egin daitezen eta ura aska dezaten. Bost minutura edo, gehitu tomatea ere eta jirabiratu guztia. Barazkia guritu arte jardungo dugu horrela.

Oilaskoa frijitua delarik, jarri paper gainean oliogabetzeko. Ondoren barazki biguindu artera sartu oilaskoa eta buelta batzuk eman, dena elkarren ondoan goza dadin.

Gehitu ura edo, hobeto salda. Oilaskoaren ertzekin eta piperren txortenekin egin dezakezu, kazo batean irakiten jarrita eta beste barazkiren bat gehituta, porrua, azenariaoa, perrexila… Bestenaz, pastila erdi oilo kontzentratu ere egin dezakezu, urarekin.

Guztia ordu erdi batez edo ukan emeki egosten, oilaskoa guri dagoela ikusi arte.

Utzi apurtxo bat atsedentzen, ondo etortzen zaio jan baino lehen denboratxo batez bakean egotea. Hozten bada, berotuko duzu berriz, zerbitzatu baino lehen.

Arroz zuri bat alboan, primeran etortzen zaio.

Eta fini da, hara hor “poulet a la basquaise” famatua.

Oilaskoa euskal eran

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Oilasko papar irin-arrautzeztatuak piperrekin

Osagaiak 8 oilasko papar xerra Esne pixar bat Perrexil xehatua 4 baratxuri ale, zanpatuak Oliba olioa Irina eta arrautza joa Gatza Gernikako piperrak, frijituak *Lau pertsonentzat Errezeta Gatza eman eta erretilu baten ipiniko ditugu paparrak, …

sukaldean-fondo0

Oilasko hegal konfitatuak

Osagaiak 32 oilasko hegal, junturatik bitan moztuak Litro erdia oliba olio Litro erdia ur Oilo salda kontzentratua, pastilla bat 10 baratxuri ale 100 g hirugihar ketu, dadotan *Lau pertsonentzat Errezeta Kazola zabal bat sutan jarri …

sukaldean-fondo0

Pasta oilaskoarekin

Osagaiak 4 oilasko izter, hezurgabetuak eta dado txikitan moztuak 2 baratxuri ale, txiki-txiki eginda 6 koilarakada oliba olio Perrexil xehatua 600 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak edo tagliatelleak …

sukaldean-fondo0

Oilasko errea limoiarekin

Osagaiak 2 oilasko eder, erretzeko prestatuak, garbiak Limoi bat, bitan zatitua Limoi erdi baten zukua 2 baratxuri-buru Gatza eta piperbeltza, eho berria 2 baso ur Errezeta Labeko erretilu handi batean jarriko ditugu barreiaturik baratxuri aleak, …

Oilasko errea

Oilasko errea baratxuriarekin

Oilasko errea baratxuriarekin –  Osagaiak 2 oilasko eder, erretzeko prestatuak, garbiak 2 baratxuri-buru Gatza eta piperbeltza, eho berria 2 baso ur Oilasko errea baratxuriarekin Errezeta Labeko erretilu handi batean jarriko ditugu barreiaturik baratxuri aleak, oilaskoak …