Menua

Oilasko papar irin-arrautzeztatuak piperrekin

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 8 oilasko papar xerra
  • Esne pixar bat
  • Perrexil xehatua
  • 4 baratxuri ale, zanpatuak
  • Oliba olioa
  • Irina eta arrautza joa
  • Gatza
  • Gernikako piperrak, frijituak

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Gatza eman eta erretilu baten ipiniko ditugu paparrak, esne, perrexil xehatu eta zanpatutako baratxuri aleez estaliak. Gutxienez ordubetez edukiko ditugu ontzen. Haren ostean, xerrak xukatu eta atera egingo ditugu baratxuriak. Katuari edo txakurrari eman diezaiokegu esnea.

Padera batean sutan jarriko ditugu baratxuri aleak eta behatz bat olio, paparrak frijitzeko. Su eztian berotzen utziko dugu olioa, baratxuri zaporea har dezan, eta pixkana-pixkana bizitu egingo dugu sua oso bero egon arte. Atera egingo ditugu baratxuriak eta olio horretan frijituko ditugu aurrez irin eta arrautzatan pasa ditugun paparrak, ongi txigor gera daitezen arte. Ondoren xukatu egingo ditugu paparrak.

Gernikako piper berde ugarirekin aterako ditugu mahaira. Piper txikiaren garaia ez bada, piper berde zerrenda zabal eta luzeak jarriko ditugu, oso olio berotan frijituak.

Paparrak arrautzatan busti baino lehen baratxuri xehatu pixka bat eta perrexil xehatu ugari eransten badizkiogu arrautzari, are zapore gozoagoa izango dute paparrek frijitu ondoren.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Oilasko errea limoiarekin

Osagaiak 2 oilasko eder, erretzeko prestatuak, garbiak Limoi bat, bitan zatitua Limoi erdi baten zukua 2 baratxuri-buru Gatza eta piperbeltza, eho berria 2 baso ur Errezeta Labeko erretilu handi batean jarriko ditugu barreiaturik baratxuri aleak, …

sukaldean-fondo0

Pasta soja-saltsa eta oilaskoarekin

Osagaiak 2 oilasko papar, zerrendatan moztuak Tipula bat, pikatua Piper berde bat, pikatua 2 porru, pikatuak Eskukada bat barrengorri, xerratan moztuak Oliba olioa 300 g pasta txinatar Zorrotada on bat soja saltsa Errezeta Padera batean, …

Oilaskoa frijituta

Oilaskoa frijituta

Oilaskoa frijituta –  Osagaiak 2 oilasko, erdi tamainakoak, puska txikietan zatituak Limoi zukua Perrexil xehatua 4 baratxuri ale, zanpatuak Soja saltsa pixar bat Irina eta gatza 4 baratxuri ale, azala eta guzti Oliba olioa, frijitzeko …

Oilaskoa euskal eran

Oilaskoa euskal eran

Oilaskoa euskal eran –  Osagaiak 1 Oilasko, zati ederretan 1 Piper morro gorri 1 Piper morro berde 1 Tipula 1 Tomate eder ala bi ertain 1/2 baso olio Gatza Piper hautsa Belarrak (aukeran) Piper mina, …

sukaldean-fondo0

Pasta oilaskoarekin

Osagaiak 4 oilasko izter, hezurgabetuak eta dado txikitan moztuak 2 baratxuri ale, txiki-txiki eginda 6 koilarakada oliba olio Perrexil xehatua 600 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak edo tagliatelleak …