Menua

Masusta saltsa

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 2 kg mugurdi
  • 200 g azukre

Errezeta

Kazola batean ipiniko ditugu osagaiak. Su ezti-eztian jarri eta egosten edukiko dugu nahastura 5 bat minutuan. Irabiagailu baten besoaz jo eta iragazki mehe batez pasatuko dugu ondoren saltsa, belusaren ehundura eduki dezan.

Mikatzegi edo gozoegi dagoela sumatzen badugu “frutaren kalitatearen, heldutasun maila eta egoeraren araberako zerbait izango da hori“, azukre pixka bat edo tanta batzuk limoi zuku erantsiko ditugu, frutaren zaporea areagotzeko. Potetan gordeko dugu saltsa, edo poltsatan izoztuko dugu, garaitik kanpo erabili ahal izateko. Tarta, izozki eta mazedonien lagungarri egokia izan daiteke saltsa hau.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Masusta salteatuak izozkiarekin

Masusta salteatuak izozkiarekin

Masusta salteatuak izozkiarekin –  Osagaiak 500 g masusta, txortenik gabe 2 koilarakada azukre beltz Koilarakada bat gurin Tanta batzuk limoi zuku eta Modenako ozpin Jogurt izozkia, bola batzuk   Errezeta Padera batean azukrea jarri eta …

masusta edaria

Masusta edari gasduna

Masusta edari gasduna –  Osagaiak Masustak, eskutada eder bat Limoi erdiaren zukua Gaseosa botila bat, hotz-hotza Errezeta Baso-irabiagailu baten ontzian masustak eta limoiaren zukua sartuko ditugu. Indar bete-betean irabiatu beharra dago pure ilun ongi krematsu …

Masusta clafoutis pastela

Masusta clafoutis pastela

Masusta clafoutis pastela –  Osagaiak 250 g masusta 3 arrautza 5 koilarakada azukre 130 g esnegain lodi edo, hura ezean, urtu Koilarakada bete uxuala, edo masustekin onduriko edari biziren bat Masusta clafoutis pastelak Errezeta Arrautzak, …

masustak

Masustak laranja zuku eta portorekin

Masustak laranja zuku eta portorekin –  Osagaiak 500 g masusta, txortenik gabe 2 koilarakada azukre beltz Litro laurdena laranja zuku fresko, egin berria Zorrotada on bat porto   Errezeta Garbitu eta gopor handi batean ipiniko …

sukaldean-fondo0

Masusta, limoi eta ezti jela

Osagaiak 1,8 kg masusta 200 g azukre + 100 g azukre 20 koilarakada ur + 10 koilarakada ur Limoi baten zukua 2 limoi 100 g ezti Errezeta Ur hotzez garbituko ditugu masustak. Xukatu eta eltze …