Menua

Limoi krema

  • Limoi krema
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Limoi krema – 

Osagaiak

  • 16 koilarakada limoi zuku
  • 4 arrautza
  • 4 limoiren birrindura
  • 220 g azukre
  • 400 g gurin

Errezeta

Gopor batean limoi birrindurak eta azukrea nahasiko ditugu lehenik, eta erantsiko ditugu limoi zukua eta bi arrautza. Ongi joko dugu guztia ondoren. Goporra Maria bainuan ipini, eta segituko dugu nahasten, oraingoan zurezko espatula edo zali batez, nahastura loditu eta krema fin-fina lortu arte. Orduan, kazola sutatik atera, eta irabiagailu baten ontzian isuriko digu nahastura, edo bestela, irabiagailuaren besoa sartuko dugu zuzenean kazolan eta erantsiko dugu gurina, puska txikietan, indar betean beti ere, gurin guztia erantsi arte, 2 bat minutuan.

Horren ostean gopor txikietan edo portzelanazko poteetan isuriko dugu krema, eta pausatzen utziko dugu, giroko tenperaturan, ongi mamitu dadin arte. Hotz jan dezakegu krema, edo bestela, berriro ere jo eta krema balitz bezala erabil dezakegu xuxuak edo kruxpetak betetzeko.

Limoi krema

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Sangria flamenkoa

Sangria flamenkoa

Sangria flamenkoa –  Osagaiak Ardo beltz gaztea, litro bat 6 koilarakada azukre Litro laurden bat Pedro Ximenez Laranja bat eta limoi bat, puska handitan Izotzak Errezeta Pitxer eder batean ardo botila hustuko dugu. Azukre pixka …

Sangria

Sangria

Sangria –  Osagaiak Ardo beltz gaztea, botila bat 2 koilarakada azukre Laranja bat eta limoi bat, puska handi samarretan zatituak Laranja erdi baten eta limoi erdi baten zukua Kalitate oneko moskatela, litro laurdena Izotzak … …

sukaldean-fondo0

Masusta, limoi eta ezti jela

Osagaiak 1,8 kg masusta 200 g azukre + 100 g azukre 20 koilarakada ur + 10 koilarakada ur Limoi baten zukua 2 limoi 100 g ezti Errezeta Ur hotzez garbituko ditugu masustak. Xukatu eta eltze …

Ziazerbak kreman limoi azalaren kutsuan

Ziazerbak kreman limoi azalaren kutsuan

Ziazerbak kreman limoi azalaren kutsuan –  Osagaiak Kg bat ziazerba fresko Tipulin bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak 5 koilarakada oliba olio Litro laurdena esnegain urtu Limoi erdi baten azala, birrindua Piperbeltza, eho berria Gatza …

Ozpin-olioa

Ozpin-olioa

Ozpin-olioa –  Osagaiak Kakahuete olioa edo ekilore olioa, litro erdia Oliba olio birjina, estra, litro erdia Xerezko ardo ozpina, 200 g Limoi zukua, litro laurdena Gatza eta piperbeltz beltza, eho berria Errezeta Gopor batean gatza, …