Menua

Legatz kokotxak saltsa berdean

  • Legatz kokotxak saltsa berdean
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Legatz kokotxak saltsa berdean – 

Osagaiak

  • 850 bat g legatz kokotx, azalik eta bizarrik gabe, gatza emanak
  • 4 dl oliba olio birjina
  • Xorta bat ardo zuri
  • Arrain salda edo ura
  • 3 baratxuri ale, pikatuak
  • Perrexil pikatua

Legatz kokotxak saltsa berdean

Errezeta

Kazola, batean, olioarekin batera berotuko dugu baratxuria. Baratxuria, dantzan hasi orduko erretiratuko dugu sutatik kazola, eta une horretan ordenatuko ditugu kokotxak kazola barruan, azal gora. Ardoa erantsi eta kazolari eragiten hasiko gara, saltsa loditzeko. Su eztian jarriko dugu berriro kazola, eta horretan edukiko dugu azalean olioa pil-pil xamurrean hasi dela sumatu arte. Biraka erabiliko dugu kazola, leun-leun, saltsa eskumuturreko ukaldiz lodiaraziz, eta ura noizbehinka erantsiz. Saltsak ez du oso lodi behar. Perrexila gainetik hautseztatu eta mahairako prest egongo dira kokotxak.

Egia esan ezin da saltsa arintzeko beharko litzatekeen ur kopuruari buruzko datu zehatzik eman. Gehiago edo gutxiago beharko du saltsak, kokotxen arabera. Batzuetan, olioarekin hutsarekin osatzen dute kokotxek beharreko saltsa, eta beste batzuetan sendoegi gertatzen da saltsa hori.

Adi ibili beharra dago beti, kokotxak maneatzeko denborarekin eta behar duten tenperaturarekin. Sekula ez dira su bizian egin behar, puskatu egingo baitira bestela kokotxak.

Legatz kokotxak saltsa berdean

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Legatz kokotea labean

Osagaiak 2 legatz kokote eder, 4 lagunentzat, bitan irekiak, mintz beltzik gabe (erretzeko prestatzeko eskatuko diogu arrain-saltzaileari). Baso erdi bat ardo zuri 10 koilarakada oliba olio 6 baratxuri ale, xerratan moztuak 4 koilarakada sagardo-ozpin Perrexil …

Legatz egosia barazki eta oliba olio birjinarekin

Legatz egosia barazki eta oliba olio birjinarekin

Legatz egosia barazki eta oliba olio birjinarekin –  Osagaiak 4 legatz tronkotx edo domina eder, azalarekin, ezkatarik eta alboko hezurrik gabe. 2 tipulin, zurituak 4 porro txiki garbi 4 patata ertain 4 azenario, zurituak 2 …

sukaldean-fondo0

Legatz arraba egosiak ozpin-oliotan

Osagaiak 800 g legatz arraba egosi 15 koilarakada oliba olio birjina 5 koilarakada sagardo-ozpin Piper gorri bat, pikatua Piper berde bat, pikatua 2 baratxuri ale, pikatuak Ximiko bat worcestershire saltsa Perrexil xehatua Gatza eta piperbeltz …

sukaldean-fondo0

Legatz patea mikrouhinetan maneatua

Osagaiak 8 koilarakada gurin Xorta bat oliba olio birjina Tipulin bat, pikatua 5 legatz solomo izoztu 15 koilarakada esnegain urtu Zorrotada on bat xerez Gatza Errezeta Mikrouhinetan aritzeko ontzi tapadun batean ipiniko ditugu gurina, tipulin …

Legatz kokotxak irin-arrautzeztatuak

Legatz kokotxak irin-arrautzeztatuak

Legatz kokotxak irin-arrautzeztatuak –  Osagaiak Kg bat legatz kokotx fresko 3 baratxuri ale, osorik eta zuritu gabe Gatza Irina eta arrautza joa Oliba olioa, frijitzeko Legatz kokotxak irin-arrautzeztatuak Errezeta Garbitu, bizarrak moztu eta hezurrak kenduko …