Menua

Legatz irin-arrautzeztatua piperrekin

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 4 legatz puska, azalik gabe, 75 g bakoitzak
  • Oliba olioa, frijitzeko
  • Baratxuri ale bat
  • Irina eta arrautza joa
  • 6 pipermorro gorri
  • 3 koilarakada oliba olio
  • Gatza

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Osorik erreko ditugu piperrak labean, 200º-ko tenperaturan, ongi egin arte eta lehortu gabe. 25 bat minutu beharko dute labean, eta bueltaka erabiliko ditugu, alde guztietatik egoki erre daitezen. Epe horren ostean, erretilu batean utziko ditugu epeltzen. Erre gabe maneatzeko moduan daudenean zurituko ditugu, eta zurtoina eta haziak ere kenduko dizkiegu. Zerrenda sendotan moztuko ditugu eskuz, eta erretiluan paratuko ditugu ondoren. 3 koilarakada olio erabiliko ditugu igurzteko. Geroko gordeko ditugu ondoren.

Gatza emango diegu legatz puskei. Padera batean olio pixar bat isuri eta su ezti-eztian ipiniko dugu baratxuri ale oso bat, zuritu gabe, berotzen, baratxuriak bere lurrinez kutsa dezan olioa. Minutu batzuen buruan, biziagotu egingo dugu arian-arian sua, kea ateratzen utzi gabe.

Paderaren ondoan edukiko dugu plater zapal bat, irinarekin, eta beste txokon bat, arrautzarekin. Oparo igurtziko ditugu legatz puskak irinetan, eta arrautzatan pasatuko ditugu ondoren. Oratu eta olio berotan murgilduko ditugu. Iraulka erabiliko ditugu, minutu batez frijituz alde bakoitzetik, eta paper xurgagarrian xukatuko ditugu ondoren. Horrela frijituko ditugu guztiak, azkena egin arte. Zuhur jokatuko dugu betiere olioaren tenperaturarekin eta oparo azalduko gara arrautza joa ematerakoan.

Olioz maneaturiko piper erreekin (epel nahiz bero, nahiago dugun bezala) aurkeztuko dugu arrain irin-arrautzeztatua

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Legatz hegalak saltsa berdean patatekin

Osagaiak Kg bat legatz hegal fresko, garbi eta azalik eta mintz beltzik gabe 10 koilarakada oliba olio Baso erdi bat ardo zuri Arrain salda edo ura 2 baratxuri xister, pikatuak Perrexil xehatua Kg laurden patata …

Legatz kokotxak saltsa berdean

Legatz kokotxak saltsa berdean

Legatz kokotxak saltsa berdean –  Osagaiak 850 bat g legatz kokotx, azalik eta bizarrik gabe, gatza emanak 4 dl oliba olio birjina Xorta bat ardo zuri Arrain salda edo ura 3 baratxuri ale, pikatuak Perrexil …

sukaldean-fondo0

Legatz patea mikrouhinetan maneatua

Osagaiak 8 koilarakada gurin Xorta bat oliba olio birjina Tipulin bat, pikatua 5 legatz solomo izoztu 15 koilarakada esnegain urtu Zorrotada on bat xerez Gatza Errezeta Mikrouhinetan aritzeko ontzi tapadun batean ipiniko ditugu gurina, tipulin …

Legatz isatsa txangurruz betea

Legatz isatsa txangurruz betea

Legatz isatsa txangurruz betea –  Osagaiak Legatz isats bat, 1,2 kg-koa. Arrain-saltzaileak kenduko dio hezurra, bitan ireki ondoren edo, trebea bada, hezurra isatsa ireki gabe aterata (barrutik zuloa eginda) 400 g txangurru, Donostiako eran maneatua …

Legatz kokotxak irin-arrautzeztatuak

Legatz kokotxak irin-arrautzeztatuak

Legatz kokotxak irin-arrautzeztatuak –  Osagaiak Kg bat legatz kokotx fresko 3 baratxuri ale, osorik eta zuritu gabe Gatza Irina eta arrautza joa Oliba olioa, frijitzeko Legatz kokotxak irin-arrautzeztatuak Errezeta Garbitu, bizarrak moztu eta hezurrak kenduko …