Menua

Legatz arraba egosiak

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 800 g legatz arraba fresko
  • Tipulin bat
  • Eskukada bat perrexil adaxka
  • Porru txiki bat
  • Xorta bat ardo zuri
  • Xorta bat oliba olio
  • Gatza eta ura

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Erosi bezain laster, komenigarria izaten da arrabak ur hotz gazian beratzen jartzea, odol-hustutzeko eta egosi bitartean ez gezatzeko.

Arraba ez beste gaiak batu (beratzen edukiko ditugu betiere arrabak) eta ur ugaritan sartuko ditugu. Olioa erantsiko dugu ondoren, zorrotada oparo bat. 5 bat minutuan edukiko guztia irakiten, arrabak egosiko diren salda arin bat itxuratzearren. Itzali eta epeltzen utziko dugu kazola, eta orduantxe barneratuko ditugu arrabak. Sua bizitu eta salda bor-bor hasi orduko aterako dugu kazola sutatik. Salda barruan hoztuko dira arrabak. Horrela jokatzen ez badugu, leherrarazi egingo ditu arrabak etengabeko irakinaldiak.

Hoztu direnean aterako ditugu arrabak saldatik, nahi bezala erabiltzeko. Besterik gabe, oliba olio birjinan bustiak, jaki ezin hobea dira. Garbi dago salda ez dugula alferrik botako. Ezta pentsatu ere! Berriro erabiliko dugu, arrain zopa bat egiteko, arroz bat bustitzeko. Nahi dena, baina ez arren alferrik bota!

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Legatza saltsa berdean txirla eta kokotxekin

Osagaiak 4 legatz solomo, hezurrik gabe, 200 g bakoitzak 2 baratxuri ale, pikatuak 5 koilarakada oliba olio Perrexil xehatua 32 txirla handi 24 kokotx handi, azalik eta hezurrik gabe Litro laurdena arrain salda edo ur …

sukaldean-fondo0

Legatza saltsa berdean

Osagaiak 4 legatz solomo, hezurrik gabe, 200 g bakoitzak 2 baratxuri xister, pikatuak 5 koilarakada oliba olio Ximiko bat irin Perrexil xehatua Litro laurdena arrain salda edo ur Gatza Errezeta Olioa isuri eta su eztian …

sukaldean-fondo0

Legatz arraba egosiak ozpin-oliotan

Osagaiak 800 g legatz arraba egosi 15 koilarakada oliba olio birjina 5 koilarakada sagardo-ozpin Piper gorri bat, pikatua Piper berde bat, pikatua 2 baratxuri ale, pikatuak Ximiko bat worcestershire saltsa Perrexil xehatua Gatza eta piperbeltz …

Legatza itsas jogurtarekin

Legatza itsas jogurtarekin

Legatza itsas jogurtarekin –  Osagaiak 150 g-ko 4 legatz xerra 160 g “griego” erako jogurta alga nori xafla bat (sushi rollitoak egiteko erabiltzen dena) perrexila limoi bat oliba olioa gatza … Errezeta Alga noria tira finetan moztu eta …

Legatza ganba eta txirlekin

Legatza ganba eta txirlekin

Legatza ganba eta txirlekin –  Osagaiak 4 legatz solomo, hezurrik gabe 220 g bakoitzak Kg erdia ganba, gordinik eta zurituak 1/2 kg txirla 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri xister, zerrendatan moztuak 3 koilarakada sagardo-ozpin …