Menua

Kuiatxoak urdaiazpikoarekin salteatuta

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 5 kuiatxo eder
  • Urdaiazpiko xerra lodi bat, dado txikitan moztua
  • Baratxuri ale bat, xehatua
  • Tipulin bat, pikatua
  • 6 koilarakada oliba olio
  • Gatza

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Uretan garbituko ditugu kuiatxoak eta bi muturrak kenduko dizkiegu ondoren. Bitan moztuko ditugu, luzeran, eta xerra fin mehetan erdi bakoitza, txanpon erdiak balira bezala. Gaiak itsasten ez diren padera edo kazola zabal batean, 4 koilarakada olio, tipulina eta baratxuria ipiniko ditugu. Su eztian jarri ondoan, 20 bat minutuan utziko ditugu gaiak gozatzen, kolorea hartzen utzi gabe. Xamur gelditu behar zaigu tipulina. Urdaiazpiko dadoak erantsi eta segundo batzuetan edukiko ditugu, desegiten hasi arte. Plater batera aterako dugu guztia.

Sua bizi-bizi jarri eta lehengo ontzi berean jarriko dugu gainerako olioa berotzen. Kea sortzen hasi orduko erantsiko dugu kuiatxoa, gatz pixka batekin eta salteatzen utziko ditugu xerrak, barazkia leun eta gogortxo, txigortu xamar izan ere, gelditu arte. Bizkor eragingo diogu kazolari noizean behin. 10 bat minuturen buruan, kuiatxo xerrekin batean ipiniko ditugu tipulina, baratxuria eta urdaiazpiko dadoak, lehenago salteatu ditugunak, eta biraka eta iraulka erabiliko ditugu ondoren, gai guztiak ongi nahas daitezen. Mahairako prest egongo da orduan jakia.

Hornidura bikaina izan daiteke, baita oso barazki plater gustagarria ere. Gainera, arrautza joak erantsiz gero, arrautza nahaski edo opil bat egin dezakegu edo, arroz ale batzuk eta salda gaineratuz gero, kuiatxo arroz bikain bat.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Kuiatxoak haragiz beteta

Osagaiak Haragi gordin pikatua (txahalkia, behikia eta txerrikia), 750 g 4 kuiatxo handi 4 koilarakada oliba olio 4 koilarakada handi tomate saltsa Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Kuiatxoak garbitu eta lehortuko ditugu. Luzetara moztu bitan, eta …

Ziazerbak urdaiazpikoarekin salteatuak

Ziazerbak urdaiazpikoarekin salteatuak

Ziazerbak urdaiazpikoarekin salteatuak – Osagaiak Kg bat ziazerba fresko 5 baratxuri ale, xerratan moztuak Urdaiazpikoa, xerra finetan moztua 4 koilarakada oliba olio Piperbeltza, eho berria Gatza Ziazerbak urdaiazpikoarekin salteatuak Errezeta Ziazerbak garbituko ditugu lehenik. Harraskan …

Bruselatxoak urdaiazpikoarekin

Bruselatxoak urdaiazpikoarekin

Bruselatxoak urdaiazpikoarekin –  Osagaiak 400 g bruselatxo 50 g urdaiazpiko serranoa, dadotan 2 baratxuri ale dl bat oliba olio Gatza Errezeta Eltze batean ura jarriko dugu irakiten, gatz pixka batekin. Bruselatxoak garbitu eta bitan egingo …

ogia tomatearekin xabier eran

Ogia tomatearekin xabier eran

Ogia tomatearekin xabier eran –  Osagaiak Ogia Olibolioa Tomate bat Urdaiazpikoa   Errezeta Lehenengo ogiazko txirrindola bat moztu eta zartaginean xigortu. Gero tomatea moztu eta… txirrindola igurtzi. Ondoren, olibolio pixka bat bota. Azkenik urdaiazpikozko bi …

Kuiatxo zopa

Kuiatxo zopa

Kuiatxo zopa –  Osagaiak Kuiatxo garbiak, azal eta guzti, xerra finetan moztuak, kilo bat 2 baratxuri ale, zerrendatan Oliba olio birjina, 2 koilarakada Litro bat ur, salda kontzentratuaren pastilla batekin irakina Azukre pixka bat 3 …