Menua

Karduen garbiketa

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Karduen garbiketa – 

Beharrezkoak

  • Ura
  • Gatza

Karduen garbiketa

Teknika / Errezeta

kardua - Karduen garbiketaKardutik burua baino ez dugu sukaldean maneatzen. Oinaldetik bizpahiru arra gora, gogorrak eta zailduak daude haren orri-mamiak. Ez du merezi sukaldean prestatzea.

Ebaki bat egingo dugu karduaren oinaldean, orri-mamiak bereizteko. Gorde egingo dugu ebakitako puska: zuritu ondoan, haren barruan ageriko zaigu karduaren mamia, zatitutako orri-mamiekin batean maneatuko duguna.

12/14 cm-ko puskatan zatituko ditugu orri-mamiak. Adar bakoitzetik bizpahiru zati aterako ditugu, karduaren neurriaren arabera. Laban zorrotz batez kenduko diegu alde izurtuan ageri duen mintza, eta beste aldetik hariak.

Puskak ongi zuritu eta gero, 5 cm-ko zatiak egingo ditugu. Hasieran ebaki dugun puska ere zurituko dugu, eta bizpahiru zatitan moztu. Garbitu ahala erantsiko ditugu puskak presio-eltzean irakitan edukiko dugun ur gazian, airearen kutsaduraren poderioz ilun ez daitezen. Azken zatia eltzeratu ondoan egosiko ditugu.

Ez diogu limoirik edo irinik erantsiko egoste saldari, barazkiak berezko zaporea gal ez dezan. Garbitu bezain laster eta gordinik botako dugu kardua irakitan dagoen urera, ilundu ez dadin.

Karduen garbiketa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Kardu entsalada

Osagaiak Kardu bat gordinik 8 koilarakada oliba olio birjina Koilarakada bat sagardo-ozpin Baratxuri ale bat, xehatua Gatza Errezeta Kardu gorria da entsaladan jateko dagoen kardu mota. Kardu mota hau lantzeko, laborariak lurrez estaltzen du landarea …

Kardua txirlekin

Kardua txirlekin

Kardua txirlekin –  Osagaiak Kardu bat Ura Gatza 4 baratxuri ale, xehatuak 4 koilarakada oliba olio 2 koilarakada irin 500 g txirla Kardua egosi den salda, 2 baso handi Xorta bat ardo zuri Perrexil xehatua …

sukaldean-fondo0

Kardu irin-arrautzeztatuta saltsan

Osagaiak Kardu egosi bat, zatitua Irina Arrautza joa Perrexil xehatua Baratxuri ale bat, xehatua Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko 3 koilarakada oliba olio Tipulin handi bat, pikatua Kardua egosi den salda, edontzi handi bat Zimiko …

sukaldean-fondo0

Karduak saltsan

Osagaiak Kardu bat gordinik Ura Gatza 2 baratxuri ale, xehatuak 2 koilarakada oliba olio 2 koilaratxokada irin Kardua egosi den salda, edontzi handi bat Xorta bat ardo zuri Perrexil xehatua Errezeta Kardua garbituko dugu lehenik. …

sukaldean-fondo0

Kardua tenpuran

Osagaiak Kardu buru xamur bat 150 g irin Ura, litro laurdena Azukrea, ximiko bat Okindegiko legamia prentsatua, 15 g Gatza, koilarakada erdia Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko Errezeta Irina, gatza, azukrea eta legamia gopor batean …