Kardua almendrerekin, Aragoi estilora
- Errezeta
- Bidali iruzkina
- Antzeko errezetak
KARDUA ALMENDREKIN, ARAGOI ESTILORA –
Osagaiak
- pote handi bat kardu (kontserban)
- eskukada bat almendra gordin
- eskukada bat pinazi
- irina
- esne freskoa
- bi baratxuri xerratu
- oliba-olio birjina estra
- gatza
…
Errezeta
1. Hasteko, bota itzazu karduak beren likidoarekin kazola batean eta bero itzazu.
2. Almendrak eta pinaziak birrin itzazu sukaldeko robotarekin; dena den, almaiz bat erabili ahal da testura lodikoa nahi baduzu.
3. Baratxuriak xerratu ondoren, olio pixka bat bero ezazu kazola batean, baratxuriak bota itzazu eta gorri itzazu.
4. Bi koilarakada irin bota itzazu eta suezti itzazu, minutu batez. Almendrak eta pinaziak gehi itzazu, nahas itzazu eta kozina itzazu minutu batzuk.
5. Esne-zurrusta bat eta kardu-likido pixka bat bota itzazu eta nahasketa lodi ezazu.
6. Karduak bota itzazu beste kazola batean eta saltsa gainetik ipin ezazu.
7. Poliki-poliki, karduak eta saltsa irabia itzazu karduak ez hausteko.
8. Plater bat zerbitza ezazu ogi txigortu pixka batekin eta gozatu. Gora Aragoi!
Kardua almendrerekin, Aragoi estilora

Kardua orburuekin
Osagaiak Kardu bat gordinik 8 orburu natural, egosiak Ura Gatza 2 baratxuri ale, xehatuak 2 koilarakada oliba olio 2 koilaratxokada irin Kardua egosi den salda, edontzi handi bat Xorta bat ardo zuri Perrexil xehatua Errezeta …

Kardua arbendolekin
Kardua arbendolekin – Osagaiak Kardu bat gordinik Ura Gatza 2 baratxuri ale, xehatuak 2 koilarakada oliba olio Eskukada txiki bat arbendol edo almendra, txigortuak eta xerratan moztuak 2 koilaratxokada irin Kardua_egosi den salda, edontzi handi …

Kardua tenpuran
Osagaiak Kardu buru xamur bat 150 g irin Ura, litro laurdena Azukrea, ximiko bat Okindegiko legamia prentsatua, 15 g Gatza, koilarakada erdia Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko Errezeta Irina, gatza, azukrea eta legamia gopor batean …

Kardu irin-arrautzeztatuta saltsan
Osagaiak Kardu egosi bat, zatitua Irina Arrautza joa Perrexil xehatua Baratxuri ale bat, xehatua Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko 3 koilarakada oliba olio Tipulin handi bat, pikatua Kardua egosi den salda, edontzi handi bat Zimiko …

Kardua txirlekin
Kardua txirlekin – Osagaiak Kardu bat Ura Gatza 4 baratxuri ale, xehatuak 4 koilarakada oliba olio 2 koilarakada irin 500 g txirla Kardua egosi den salda, 2 baso handi Xorta bat ardo zuri Perrexil xehatua …