Menua

Indioilar izterrak tomate saltsan

  • Indioilar izterrak tomate saltsan
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Indioilar izterrak tomate saltsan – 

Osagaiak

  • 4 indioilar-izter, 6 zatitan puskatuak
  • 4 tipulin, pikatuak
  • 4 baratxuri ale, pikatuak
  • Porru baten zuria, pikatua
  • Baso bete ardo zuri
  • Kg bat tomate saltsa mamitsu
  • Oliba olioa eta gatza

Indioilar izterrak tomate saltsan

Errezeta

Hasteko xorta bat oliba olio isuri eta su biziaren gainean jarriko dugu kazola bat. Gatza eman eta, bizpahiru txandatan, frijituko ditugu indioilar puskak kazolan. 5 bat minutuan edukiko ditugu, gorri eta kurruskari, erre gabe ordea, gera daitezen. Egin ondoan, erretilu batera aterako ditugu puska guztiak.

Kazolan geratu den koipean irauliko ditugu tipulinak baratxuriak eta porrua. Sua eztituko dugu orduan, barazkiak erre ez daitezen, eta 10 bat minutuan edukiko ditugu koipe hartan gozatzen. Haien ostean isuriko diegu ardo zuria. 5 bat minutuan irakiten eduki eta gero erantsiko dugu tomate saltsa, eta irakiten jarriko dugu berriro kazola. Une hartan erantsiko ditugu indioilar_puska gorrituak erretiluko jarioan emango zuten zukuarekin batean. Kazola tapatu eta erregosten utziko dugu guztia 20 bat minutuan, saltsa murriztu, haragia xamurtu eta hezurrak aska daitezen. Beharrezkoa bada, zuzendu egingo dugu gatz-puntua.

Indioilar izterrak tomate saltsan

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Tomateak hegaluzez beteta romesko saltsarekin

Tomateak hegaluzez beteta romesko saltsarekin

Tomateak hegaluzez beteta romesko saltsarekin –  Osagaiak 8 tomate heldu, ertainak eta trinko-trinkoak, betetzeko Hegaluzea oliotan edo ozpinetan, ongi hautatua, 8 zati Tipulin bat, xehatua Baratxuri ale bat, xehatua Perrexil xehatua Oliba olio birjina, 2 …

Ahuakate, indioilar eta fruitu lehor sandwich-a

Ahuakate, indioilar eta fruitu lehor sandwich-a

Ahuakate, indioilar eta fruitu lehor sandwich-a –  Osagaiak Ahuakate bat Indioilar 2 bularki Limoi bat Laranja bat Soja saltsa Fruitu lehor 2 eskukada (nahasketa; urrak, intxaurrak, almendrak,…) Ezpelete piper hautsa Oliba olioa Gatza Molde erako ogia …

Barazkiak nola egosi

Barazkiak nola egosi

Barazkiak nola egosi –  Osagaiak Ura Gatza nola egosi Teknika / Errezeta Barazkiena baino 5 aldiz handiagoa izango da egosteko erabiliko dugun uraren bolumena. Eltzean egosiko ditugu barazkiak, baina ez aluminiozkoan, ilundu egiten baititu gai …

Bakailaoa bizkaiko eran

Bakailaoa bizkaiko eran

Bakailaoa bizkaiko eran –  Osagaiak Kg bat bakailao, beratua eta 250 g-ko puskatan moztua, lehor eta ezkatarik gabe Kg erdia tipula gorri, zerrendetan moztua 10 piper txorizeroen mamia, uretan beratu ondoren Porru bat, pikatua 2 …

babak

Tomate entsalada baba freskoekin

Tomate entsalada baba freskoekin –  Osagaiak 4 tomate heldu Baba aletu gordinak, eskutada on bat 2 koilarakada sagardo-ozpin Oliba olio birjina, 8 zopa-koilarakada Gatza Tomate entsalada baba freskoekin Errezeta Kendu zurtoina tomateei eta, kontu handiz, …