Menua

Haragi salda

  • haragi salda
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Haragi salda

Osagaiak

  • Atzealdeko zankarra, puska koxkorretan moztua. 500 g
  • Oilo laurden bat
  • Tipula bat
  • 2 azenario
  • Porru bat
  • Eskutada bat txitxirio
  • 3 litro ur
  • Oliba olio pixka bat

Errezeta

Kazola zabal batean, oliba oliotan haragi puskak frijitu, franko gorritzen diren arte. Tipula txiki-txiki egina gehitu eta beste 5 minutuan egosi su eztian. Gero oilaskoa edo oiloa erantsi, baita gainerako osagaiak ere, eta urez estali. Su motelean egosi dena ordubetez.

Bitsaderarekin saldaren gainera agertzen diren hondarrak bereiziko ditugu. Denbora pixka bat iraganik, salda iragazkitik pasarazi eta hozkailuan sartu hoztu dadin, sobran den gantza mamitu ondoren errazago izan dadin kentzea. Zopa edo saldak egiteko erabili, edo gure gisatuei eransteko.

Besterik gabe, ongi berotuta, lehenbiziko plater ederra da fideo eskutada bat botata. Haragi egosia, ehunak eta gantzak bereizita, tomate saltsa pixka batekin edo piperradan jan dezakegu. Edo tortillan: “ropa vieja”.

Haragi salda

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Ahate magret errea sagarrekin

Ahate magret errea sagarrekin

Ahate magret errea sagarrekin Osagaiak 4 ahate magret edo papar, freskoak 4 baratxuri ale 4 sagar zuritu, atal loditan moztuak, zuztarrik gabe Xorta bat limoi zuku Kanela, ezpal bat Mutur eder bat gurin Zimiko bat …

sukaldean-fondo0

Haragi lasagna labean

Osagaiak Lasagnarako pasta, pakete bat (aldez aurretik egosi behar ez dena erostea hobe) 2 tipulin, txiki-txiki eginak 3 baratxuri ale, txikituak 5 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, kilo bat (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizena ere …

sukaldean-fondo0

Patata barrubeteak

Osagaiak Kg bat patata ertain Tipulin bat, pikatua Piper berde bat, pikatua Alberjinia bat Ximiko bat tomate saltsa Kg erdia haragi xehatu (txahal, behia eta txerria, gizenarekin, mamitsuagoa izan dadin) Oliba olioa Irina, arrautza joa …

Txahal txuleta

Haragi zati handi bat nola erre

Haragi zati handi bat nola erre –  Osagaiak Oliba olioa Errezeta / Teknikak Haragi zati handi bat erretzeko garrantzitsua da beldurrik ez izatea, adorez jokatzea. Gizenak eta erretze prozesua oztopa dezaketen ehunak kentzeko eskatuko diogu …

Igel-hanka-salteatuak2

Igel hanka salteatuak

Igel hanka salteatuak –  Osagaiak Kg bat igel hanka garbi, eskeletotik bereiziak 4 baratxuri ale, pikatuak Eskukada bat perrexil, pikatua 8 koilarakada oliba olio Limoi bat, lautan zatitua Errezeta Animaliaren gorputzarekin batean aurkezten dira igel …