Menua

Gazta tarta piku marmeladarekin

  • Gazta tarta piku marmeladarekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Gazta tarta piku marmeladarekin – 

Osagaiak

  • Hondoa prestatzeko:
  • 2 arrautza
  • 100 g gurin guri, pomadan
  • 100 g azukre
  • 100 g pastel-irin ahul
  • Ximiko bat legamia hauts
  • Betegarria prestatzeko:
  • 3 terrina gazta fresko, San Millan edo antzeko
  • Litro laurdena esnegain irakin
  • 3 orri arrain-gelatina, uretan beratuak eta xukatuak
  • 6 piku lehor, txortenik gabe eta dado txikitan pikatuak
  • Gainera:
  • Tarta-molde bat, 24 bat cm-ko diametrokoa
  • Piku marmelada ona

Gazta tarta piku marmeladarekin

Errezeta

Hondoa prestatzeko: Gaia guztiak gopor batean nahasi eta molde baten hondoan igurtzi ahal izango dugun orea lortuko dugu. Hondoa eta paretak ore horretaz igurtzirik dauzkala, labean sartuko dugu moldea, 200º-ko tenperaturan, eta 15 bat minutuan edukiko dugu, gorritu arte.

Betegarria prestatzeko: Esnegaina irakin eta gero erantsiko ditugu gelatinak (aurrez 10 minutuan edukiko ditugu uretan beratzen. Ongi xukatuko ditugu ondoren). Urtu egingo dira. Gopor batean edukiko ditugu gainerako gaiak eta haiekin nahasiko ditugu esnegaina eta gelatina. Ongi nahasi eta labean erretako tarta-hondo hotzaren barruan isuriko dugu nahastura. Giroko tenperaturan mamituko da orea. Hoztu egingo da gero. Ur pixar batekin edo, nahiago badugu, likore xorta batekin arinduko ondoren piku marmelada. Harekin estaliko dugu tarta, gainetik ongi zabalduz.

Gazta tarta piku marmeladarekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Olagarro eta gazta kazuelatxoa

Olagarro eta gazta kazuelatxoa

Olagarro eta gazta kazuelatxoa –  Osagaiak egositako 2 olagarro erro (300 g inguru) “mantxego” erako gazta laurdena (300 g inguru) pipermina /gozoa oliba olioa mozarela bola bat (120-150 g inguru) zilantro eskukada bat ogi tosta txikiak   …

Azukre bainilatua nola egin

Azukre bainilatua nola egin

Azukre bainilatua nola egin –  Osagaiak 500 g azukre Limoi hori baten azal pixka bat, birrindua 2 bainila leka, lehorrak edo freskoak. Zein ditugun, horiexek. Azukre bainilatua nola egin Errezeta Azukre honen oinarria bainila lekak …

Gazta krema fruitu gorriekin

Gazta krema fruitu gorriekin

Gazta krema fruitu gorriekin –  Osagaiak Mascarpone gaztaren krema. Litro bat, hotz-hotza Fruta gorri garbi eta xukatuak. 4 eskutada Azukre-hautsa   Errezeta Gazta-krema hotz-hotza kristalezko lau kopa altutan paratuko dugu. Krema aldez aurretik egina izan …

Antxoa, pikillo piper eta gazta urdin tosta –  Osagaiak  4 ogixerra/tostada 4 antxoa xerra (gatzetan ondutakoak) 4 pikillo piper 100 g gazta urdin krema edo saltsa (potekoa edo etxean egina) …  Errezeta  Tostadak edo ogi xerrak erre. (labean, tostadora edo zartaginean oliba olio pitin batekin bustiz aurretik). Pikillo piperrak, zartaginean su baxuan (10etik 6 edo 7) oliba olio pitin bat ez erretzen eduki 25-30 minutuz. Ogi gainean gazta krema zabaldu, ondoren, pikilloa jarri eta azkenik luzeran, antxoa. …  Kasu!  Gazta kremarik ez baduzu etxean duzun gazta hori erabili dezakezu… Gozatu eta on egin!  Antxoa, pikillo piper eta gazta urdin tosta

Antxoa, pikillo piper eta gazta urdin tosta

Antxoa, pikillo piper eta gazta urdin tosta – Osagaiak 4 ogixerra/tostada 4 antxoa xerra (gatzetan ondutakoak) 4 pikillo piper 100 g gazta urdin krema edo saltsa (potekoa edo etxean egina) … Errezeta Tostadak edo ogi …

Tipula marmelada

Tipula marmelada

Tipula marmelada –  Osagaiak 10 tipula eder Koilaratxokada bat gurin 2 koilarakada azukre 10 koilarakada oliba olio 8 koilarakada handi granadina Gatza Errezeta Zerrenda mehetan moztuko ditugu tipulak, kontu handiz. Tipulak eroso sartuko zaizkigun kazola …