Menua

Gazta fonduea

  • Gazta fonduea
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Gazta fonduea – 

Osagaiak

  • 600 g Beaufort gazta
  • 400 g Comté gazta
  • 200 g Emmental gazta
  • Baratxuri ale bat
  • Botila bat kalitatezko ardo zuri idor
  • 3 koilarakada kirsch, edo antzeko beste edari biziren bat
  • Ogi biribil txigortua, aurreko egunekoa

Gazta fonduea

Errezeta

Fondue delakoa egin ahal izateko, ezinbestekoa da jaki honek mahairatzeko eskatzen duen ontzi berezia edukitzea. Bitan zatituko dugu ogi biribila, xerrak egingo ditugu hurren, eta dadoak azken. Gorde egingo ditugu geroko. Baratxuri bat bitan moztu eta puska horiekin igurtziko dugu hondo zabaleko kazola baten barrua. Ongi kutsatuko ditu baratxuriaren zukuak kazolaren paretak. Su ertainean jarri eta ardoa isuriko dugu kazolan. Irakiten hasi arte utziko dugu egosten. Orduan erantsiko ditugu, pixkana-pixkana, gaztak, dadotan moztuak eta azalik gabe. Bira erabiliko ditugu etengabe zurezko zali edo koilara batez, egoki urtzeko. 15 minutu beharko dira gutxienez, su ertainean baina gelditu gabe, beti bat, gaztak egoki urtu eta ore horixka homogeneo bat itxuratzeko. Gatza eta piperbeltza erantsiko ditugu ondoren, geure gustuko utzi arte. Kirscha edo edari bizia gaineratuko dugu azkenik.

Fondue-ontzian isuriko dugu gazta (mahaiaren erdian ipiniko dugu ontzi berezi hau), eta alkohol-erregailu neurgarri bat egokituko dugu haren azpian, fondue-ontzia epel egon dadin beti.

Ogi dadoak fonduerako erabiltzen diren bi hortzeko sardexkaz ziztatu, heldu eta gaztatan murgilduko ditugu, ongi busti daitezen. Entsalada berde batez eta patata egosiez lagunduko diogu ogi gaztadunari. Afariak aurrera egin ahalean, lodituz joango da gazta edo lodiera galduko du beharbada. Zurezko zaliaz bira batzuk eman eta berriro batuko zaigu gazta-nahastura.

Koipe txigortuzko azal bat gelditu ohi da fondue-ontziaren hondoan: sardexka batez bereizi eta hau gozamena!

Gazta fonduea

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Gazta krema fruitu gorriekin

Gazta krema fruitu gorriekin

Gazta krema fruitu gorriekin –  Osagaiak Mascarpone gaztaren krema. Litro bat, hotz-hotza Fruta gorri garbi eta xukatuak. 4 eskutada Azukre-hautsa   Errezeta Gazta-krema hotz-hotza kristalezko lau kopa altutan paratuko dugu. Krema aldez aurretik egina izan …

Gazta saltsa

Gazta saltsa

Gazta saltsa –  Osagaiak Tipulin bat, pikatua Baratxuri ale bat, pikatua Litro laurdena esnegain Cabrales edo Roquefort gazta, mutur bat Camembert gazta erdia Gurina, mutur bat Gatza eta piperbeltz eho berria Errezeta Kazola batean ipiniko …

gazta enpanadatxoak

Gazta enpanadatxoak nola egin

Gazta enpanadatxoak nola egin –  Osagaiak Enpanadatxoak egiteko 20 ore-disko Gazta beratz krematsua (15 koilarakada), baina loditasun pixka bat duena (betegarria sobera likidoa ez izateko), Filadelfia edo San Millan esaterako) 2 koilarakada azukre Irasagar-gozoki puska …

Gazta tarta txigortua

Gazta tarta txigortua

Gazta tarta txigortua – Osagaiak Hondoa prestatzeko: 250 g irin 175 g gurin guri 50 g azukre Arrautza bat Betegarria prestatzeko: 125 g esnegain 3 arrautza Terrina oso bat Filadelfia gazta Gatza eta mutur bat …

Gazta eta urdaiazpiko ogitartekoa

Gazta eta urdaiazpiko ogitartekoa

Gazta eta urdaiazpiko ogitartekoa –  Osagaiak Opil eder bat, bitan irekia 4 xerra eder urdaiazpiko egosi edo urdaiazpiko iberiar, gustuen eta diru-poltsaren egoeraren arabera 8 gazta xerra mehe, koipetsua, gure gustukoa, erraz desegingo dena Xorta …