Menua

Gazta fonduea

  • Gazta fonduea
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Gazta fonduea – 

Osagaiak

  • 600 g Beaufort gazta
  • 400 g Comté gazta
  • 200 g Emmental gazta
  • Baratxuri ale bat
  • Botila bat kalitatezko ardo zuri idor
  • 3 koilarakada kirsch, edo antzeko beste edari biziren bat
  • Ogi biribil txigortua, aurreko egunekoa

Gazta fonduea

Errezeta

Fondue delakoa egin ahal izateko, ezinbestekoa da jaki honek mahairatzeko eskatzen duen ontzi berezia edukitzea. Bitan zatituko dugu ogi biribila, xerrak egingo ditugu hurren, eta dadoak azken. Gorde egingo ditugu geroko. Baratxuri bat bitan moztu eta puska horiekin igurtziko dugu hondo zabaleko kazola baten barrua. Ongi kutsatuko ditu baratxuriaren zukuak kazolaren paretak. Su ertainean jarri eta ardoa isuriko dugu kazolan. Irakiten hasi arte utziko dugu egosten. Orduan erantsiko ditugu, pixkana-pixkana, gaztak, dadotan moztuak eta azalik gabe. Bira erabiliko ditugu etengabe zurezko zali edo koilara batez, egoki urtzeko. 15 minutu beharko dira gutxienez, su ertainean baina gelditu gabe, beti bat, gaztak egoki urtu eta ore horixka homogeneo bat itxuratzeko. Gatza eta piperbeltza erantsiko ditugu ondoren, geure gustuko utzi arte. Kirscha edo edari bizia gaineratuko dugu azkenik.

Fondue-ontzian isuriko dugu gazta (mahaiaren erdian ipiniko dugu ontzi berezi hau), eta alkohol-erregailu neurgarri bat egokituko dugu haren azpian, fondue-ontzia epel egon dadin beti.

Ogi dadoak fonduerako erabiltzen diren bi hortzeko sardexkaz ziztatu, heldu eta gaztatan murgilduko ditugu, ongi busti daitezen. Entsalada berde batez eta patata egosiez lagunduko diogu ogi gaztadunari. Afariak aurrera egin ahalean, lodituz joango da gazta edo lodiera galduko du beharbada. Zurezko zaliaz bira batzuk eman eta berriro batuko zaigu gazta-nahastura.

Koipe txigortuzko azal bat gelditu ohi da fondue-ontziaren hondoan: sardexka batez bereizi eta hau gozamena!

Gazta fonduea

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Gazta nola gorde

Gazta nola gorde

Gazta nola gorde –  Osagaiak Ontzi tapadun bat   Errezeta / Teknika Ongi itxia gorde behar da beti gazta, ontzi tapadun batean, zapore arrarorik har ez dezan. Hozkailuko alde epelenean gordeko dugu, beheko aldean. Hutsean …

Gazta krema fruitu gorriekin

Gazta krema fruitu gorriekin

Gazta krema fruitu gorriekin –  Osagaiak Mascarpone gaztaren krema. Litro bat, hotz-hotza Fruta gorri garbi eta xukatuak. 4 eskutada Azukre-hautsa   Errezeta Gazta-krema hotz-hotza kristalezko lau kopa altutan paratuko dugu. Krema aldez aurretik egina izan …

Tomate entsalada ahuntz gaztarekin

Tomate entsalada ahuntz gaztarekin

Tomate entsalada ahuntz gaztarekin –  Osagaiak 4 tomate heldu Ahuntz gazta fresko bat, dado handi samarretan 2 koilarakada sagardo-ozpin Oliba olio birjina, 8 zopa-koilarakada Gatza Tomate entsalada ahuntz gazta Errezeta Kendu zurtoina tomateei eta, kontu …

Txerri-solomo eta gazta ogitartekoa

Txerri-solomo eta gazta ogitartekoa

Txerri-solomo eta gazta ogitartekoa –  Osagaiak Opil bat, bitan irekia 4 gazta xerra, desegingarria 4 xerra mehe txerri solomo adobatu Baratxuri ale bat, xerratan Gatza eta oliba olioa Errezeta Jakiak itsasten ez diren padera batean …

Mascarpone krema

Mascarpone krema

Mascarpone krema – Osagaiak 2 arrautza oso 160 g azukre 200 g esnegain, harrotua 400 g mascarpone Errezeta Arrautzak azukrearekin nahasi eta bizkor jo. Kontu handiz erantsiko dugu ondoren mascarpone gazta, nahasturak ongi hartu eta …