Menua

Gazta eta urdaiazpiko ogitartekoa

  • Gazta eta urdaiazpiko ogitartekoa
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Gazta eta urdaiazpiko ogitartekoa – 

Osagaiak

  • Opil eder bat, bitan irekia
  • 4 xerra eder urdaiazpiko egosi edo urdaiazpiko iberiar, gustuen eta diru-poltsaren egoeraren arabera
  • 8 gazta xerra mehe, koipetsua, gure gustukoa, erraz desegingo dena
  • Xorta bat oliba olio birjina

Gazta eta urdaiazpiko ogitartekoa

Errezeta

Labe-erretilu batean, grilan ipiniko dugu opila, irekia eta mamia gora begira. Labean edukiko dugu minutu batzuetan, txigortzen hasi arte. Erretilua labetik atera eta oliba olioaz bustiko ditugu bi opil erdiak biak; gero, urdaiazpiko xerrak eta gatza xerrak ipiniko ditugu opil erdi batean eta bestean, ongi tolesturik. Labean sartuko dugu berriro erretilua; grilari eragin eta minutu batzuetan utziko dugu gazta desegiten eta azaletik txigortzen. Bi opil erdiak batu, estutu eta hozten utziko dugu ogitartekoa segundo batzuetan, jaterakoan ez erretzeko.

Ohiko gazta eta urdaiazpiko ogitarteko hotzaren bertsio landuago bat da hau, baina bestea ere oso goxoa da. Garaiak aurrera doaz, ordea, eta modu hau zaporetsuagoa da. Molde klasikoaren ildotik jo nahi dutenek, badakite: ogi tartean gazta xerra meheak ipini, haien gainean urdaiazpiko xerrak zabaldu, eta listo!

Gazta eta urdaiazpiko ogitartekoa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Piper berde eta urdaiazpiko ogitartekoa

Piper berde eta urdaiazpiko ogitartekoa

Piper berde eta urdaiazpiko ogitartekoa –  Osagaiak Opil bat, bitan irekia Piper berde eder bat, txortenik eta hazirik gabe, zerrenda luzetan moztua 4 xerra mehe urdaiazpiko serrano Gatza eta oliba olioa Piper berde eta urdaiazpiko …

sukaldean-fondo0

Porru eta urdaiazpiko entsalada

Osagaiak 16 porru ertain Ura eta gatza Urdaiazpikoa (iberikoa bada, hobe), 16 xerra mehe-meheak Oliba olio birjina, 8 koilarakada 2 koilarakada ozpin Perrexil xehatua Gatza eta piperbeltz eho berria *Lau pertsonentzat Errezeta Porruei bizarrak kendu …

Gazta souffle tradizionala

Gazta souffle tradizionala

Gazta souffle tradizionala –  Osagaiak 20 g gurin + 5 g 2 koilarakada bete irin 20 cl esne 20 cl ur 40 g Gruyère gazta, birrindua 3 arrautza + gorringo bat Gatza eta piperbeltz zuri …

Txerri-solomo eta gazta ogitartekoa

Txerri-solomo eta gazta ogitartekoa

Txerri-solomo eta gazta ogitartekoa –  Osagaiak Opil bat, bitan irekia 4 gazta xerra, desegingarria 4 xerra mehe txerri solomo adobatu Baratxuri ale bat, xerratan Gatza eta oliba olioa Errezeta Jakiak itsasten ez diren padera batean …

Bruselatxoak urdaiazpikoarekin

Bruselatxoak urdaiazpikoarekin

Bruselatxoak urdaiazpikoarekin –  Osagaiak 400 g bruselatxo 50 g urdaiazpiko serranoa, dadotan 2 baratxuri ale dl bat oliba olio Gatza Errezeta Eltze batean ura jarriko dugu irakiten, gatz pixka batekin. Bruselatxoak garbitu eta bitan egingo …