Menua

Foie-gras salteatua tipula, ozpin eta eztiarekin

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 4 tipula, zerrendetan moztuak
  • Oliba olioa
  • 4 koilarakada Modenako ozpin edo antzeko ozpin gozoren bat
  • Koilarakada bat ezti
  • 8 xerra lodi foie-gras edo gibel fresko, 100 bat g bakoitzak
  • Gatza eta piperbeltza, eho berria

Errezeta

Kazola batean, olio pixar bat eta tipulak jarriko ditugu, zerrendatan moztuak. Su eztian maneatuko dugu tipula lehenik, kazola estalita, arian-arian xamur geldi daitezen. 30 bat minutuan edukiko ditugu horrela. Sua bizitu egingo dugu gero; tapa eraiki eta tipulek halako kolorea har dezaten utziko dugu: lurrindu egingo da hondoan pilatuko den zuku guztia. Ozpina erantsiko dugu, tipula ilundu eta berezko zapore horretaz horni dadin. Karamelatzen utzi eta xukatu egingo dugu gero, eduki lezakeen koipe guztia kentzeko. Bukaeran berean erantsiko dugu eztia. Nahasi egingo dugu guztia.

Gatza eta piperbeltza eman ondoan, padera bero batean ipiniko ditugu lau zati foie-gras, su bizian. Alde guztietatik gorritu direnean, biraka erabili eta eztitu egingo dugu sua. Padera alde batetik goratu eta bere koipean bustiko dugu gibela. Bizpahiru minutu emango ditugu honetan. Paderatik atera eta paper xurgagarrian ipiniko ditugu gibel puskak. Beste hainbeste egingo dugu gainerako lauekin. Tipula beroaren gainean zerbitzatuko dugu horrela maneaturiko gibela.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Oilasko gibelen patea

Oilasko gibelen patea

Oilasko gibelen patea –  Osagaiak 24 oilasko gibel 2 tipulin, pikatuak Baratxuri ale bat, pikatua 2 arrautza Oliba olio pixar bat Brandy xorta bat 200 g patata pure Gatza eta piperbeltza Oilasko gibelen patea Errezeta …

Foie

Foie-gras naturalaren terrina portzelanan egosia

Foie-gras naturalaren terrina portzelanan egosia – Osagaiak Kg erdia ahate foie-gras gordin, bi gibel inguru. Gatza, piperbeltz zuri ehoa eta azukrea Xorta bat armagnac Xorta bat brandy Xorta bat Portoko ardo Foie-gras naturalaren terrina portzelanan …

sukaldean-fondo0

Foie-gras naturalaren terrina saldan egosia

Osagaiak Kg erdia ahate foie-gras gordin, bi gibel inguru. Gatza, piperbeltz zuri ehoa eta azukrea Xorta bat armagnac Xorta bat brandy Xorta bat Portoko ardo 3l haragi salda, arina Errezeta Badu honek egiteko bihurri bat, …

sukaldean-fondo0

Txahal gibela tomatearekin

Osagaiak Kilo bat txahal gibel, xerratan moztua, erdi tamainako xerrak 2 tipula, zerrenda mehetan zatituak 4 baratxuri ale Oliba olioa Xorta bat ardo zuri Litro erdia tomate saltsa Gatza Errezeta Kazola zabal batean ipiniko ditugu …

Txahal gibela

Txahal gibela kaparrekin

Txahal gibela kaparrekin –  Osagaiak Kilo bat txahal gibel, xerratan moztua, erdi tamainako xerrak 2 tipula, zerrenda mehetan zatituak 4 baratxuri ale 2 eskukada kapar, ozpinetan Oliba olioa 2 limoiren zukua Gatza Txahal gibela kaparrekin …