Erremolatxa aza gordinarekin entsaladan
- Errezeta
- Bidali iruzkina
- Antzeko errezetak
Erremolatxa aza gordinarekin entsaladan –
Osagaiak
- Erremolatxa egosia, azala kenduta eta dadotan, kilo erdia
- Aza txiki bat
- Oliba olio birjina, 4 koilarakada
- Ximiko bat piperrauts gozo
- Jogurt natural bat
- Limoi erdi baten zukua
- Gatza
Erremolatxa aza gordinarekin entsaladan
Errezeta
Azaren zurtoina eta kanpoaldeko hosto itsusi, gogor eta hondatuenak baztertu. Hostoka banatu eta hosto bakoitzari ere kendu erdiko zurtoin gogorra. Denak holaxe prest ditugunean, uretan garbitu, behin baino gehiagotan, uretara lixiba edo ozpin tanta batzuk botata. Ondo zorroztutako labana batekin zerrenda mehe-meheetan zatitu, kontu handiz, hor baitago entsalada honen koxka. Zatiturik daukagunean, katilu batean ontzi batean jarri erremolatxa dadoekin batera.
Gobernazioa egin. Katilu batean, limoi zukua, gatza eta piperrautsa jarri. Gero jogurta eta azkenik oliba olioa. Gobernazio horrekin ongi gozatu aza hostoak eta erremolatxa, eraginez. Entsalada hozkailuan eduki puska batean, eta halaxe mahairatu. Hotzetatik ateratzean lehor samarra badago, oliba olio birjina bota berriro.
Argazkia: Carla Herrera
Erremolatxa aza gordinarekin entsaladan
Aza patatekin
Aza patatekin – Osagaiak Aza bat 2 patata eder 15 koilarakada oliba olio 4 baratxuri ale, xerratan Gatza Aza patatekin Errezeta Bitan egingo dugu aza. Erdiko zuztarra kendu eta hostoak askatuko ditugu. Ahal neurrian kenduko …
Erremolatxa egosteko era
Erremolatxa egosteko era – Beharrezkoak Erremolatxa freskoa, zurtoineko hostoak labana batekin kenduta Ura eta gatza Erremolatxa egosteko era Teknika / errezeta Zurtoina kentzeaz gain, sustraia ere kendu, eltzean ondrosoago sar daitezen. Ur gazituan murgildu eta …
Aza shangai eran
Aza shangai eran – Osagaiak 500 g aza hosto, zerrenda mehetan zatitua 2 eskukada Malagako mahaspasa, uretan beratuak lehor baleude 4 koilarakada oliba olio Piperrautsa, koilarakadatxo bat Gatza Aza shangai eran Errezeta Gaiak hondoan itsatsiko …
Erremolatxa oliba olio birjinarekin
Osagaiak Erremolatxa egosia, kilo bat Oliba olio birjina Gatza eta piperbeltza *Lau pertsonentzat Errezeta Egositakoan azala kendu ondo, gainean izaten duen geruza fina baztertzeko, eta hostoen sustraien begi gogorrak ere kendu. Dadotan zatitu edo xerra …
Aza odolki errearekin
Aza odolki errearekin – Osagaiak 2 tipula-odolki Aza bat 8 koilarakada oliba olio 4 baratxuri ale, xerratan Gatza Aza odolki errearekin Errezeta Bitan egingo dugu aza. Erdiko zuztarra kendu eta hostoak askatuko ditugu. Ahal neurrian …