Dilista, azenario eta kuia entsalada
- Errezeta
- Bidali iruzkina
Dilista, azenario eta kuia entsalada –
Osagaiak
- Egositako dilista edo lenteja pote bat
- 8 azenario berri/txiki/finak
- 200 g kuia
- “roble” letxuga ale bat
- Eskarola buru bat
- Sesamoa
- Oliba olioa
- Ozpina
- Kurkuma
…
Errezeta
- Lehenik eta behin, dilistak iragazi ur txorrotaren azpian, poteko gehiegizko ura kendu eta bide batez, hauek garbitzeko.
- Kuia zuritu eta dadotan egosi xamur egon arte.
- Azenarioak garbitu eta oliba olio pitin batez 180ºtan erre xamurrak dauden arte.
- Platerean eskarola eta letxuga apur bat ezarri oinean, kuia egosi dadotxo batzuk ondoren eta dilista koilarakada bat hauen gainera.
- Amaitzeko, azenario erre pare bat ezarri platereko. Olioari, ozpin eta kurkuma pitin bat gehitu eta sesamo eta oliozpin honekin, platera ondu.
…
Kasu!
Hozkailuan dugun beste osagairen bat geitzeko aukera ematen dute entsaladek, gazta, piperra, etab.