Menua

Berroen garbiketa

  • Berroen garbiketa
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Berroen garbiketa – 

Osagaiak

  • Eskukada bat berro
  • Ura
  • Ozpina edo ehea, tanta batzuk

Berroen garbiketa

Errezeta / Teknika

Berroak edo iturri-belarrak ardura handiz garbitu behar dira, ibaia eta erreka ertzetan biltzen baitira haietako asko. Egun haien laborantza oso zabaldua dagoen arren, hobe dugu mesfidati jokatu eta ongi garbitu. Xorta batean bildu ondoren, hondatuen ageri zaizkigunak erretiratuko ditugu lehenik. Ur hotz ugaritan garbitu eta xukatu egingo ditugu ondoren gainerakoak. Ur garbiz beteriko beste aska edo ontzi batean, ozpin edo ehe tanta batzuk bota eta ur hartan edukiko ditugu berroak berriro, zikinkeria guztiak hondora joan daitezen. Xukatu eta beste uraldi bat emango diegu. Urazak lehortu eta zentrifugatzeko gailu bat badaukagu, hainbat irabialdi emango dizkiegu berroei haren barruan, guztiz idortzeko.

Xehe-xehe, adaxkatxoak eta hosto handiak bereiziko ditugu ondoren. Gopor batean jarriko ditugu, berehala maneatu nahi izanez gero. Hala ez bada, entsaladetarako ontzi berezi batean –parrillatxo bat du hondoan– gordeko ditugu edo, bestela, ohiko gopor batean, pixka batean hezatu dugun zatar batez estalirik.

Berroen garbiketa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Berro salteatuak kremarekin

Osagaiak Koilarakada bat oliba olio Gurin on pixka bat 4 eskukada berro, ongi garbituak Tipulin txiki bat, pikatua Baratxuri ale bat, xehatua Baso bete esnegain urtu Xorta bat limoi zuku Gatza eta piperbeltz eho berria …

Berroa - Berro entsalada

Berro entsalada

Berro entsalada –  Osagaiak 4 eskukada berro, ongi garbituak Baratxuri ale bat, bitan zatitua 4 koilarakada oliba olio birjina Xorta bat limoi zuku Gatza eta piperbeltz eho berria Berro entsalada Errezeta Baratxuri alea bitan egin …

sukaldean-fondo0

Berro entsalada hirugiharrarekin

Osagaiak 4 eskukada berro, ongi garbituak Baratxuri ale bat, bitan zatitua 4 koilarakada oliba olio birjina Xorta bat limoi zuku edo sagardo-ozpin Urdai-hirugihar ketua, xerra batzuk Gatza eta piperbeltz eho berria Errezeta Baratxuri alea bitan …