Menua

Barazki pistoa

  • Barazki pistoa
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Barazki pistoa – 

Osagaiak

  • Tipulin bat, txiki-txiki egina
  • 8 baratxuri ale, osorik, zuritu gabe
  • Oliba olio birjina, 10 koilarakada
  • 2 kuiatxo dadotan moztuak
  • 2 pipermorro gorri, dadotan moztuak
  • 2 piper berde, dadotan moztuak
  • 2 alberjinia zuritu gabe, garbiak, dadotan moztuak
  • 3 tomate fresko, azala kenduta, dadotan.
  • Perrexil fresko pixka bat, ez oso txiki egina
  • Gatza eta azukre pixar bat

Barazki pistoa

Errezeta

Su eztian jarri kazola zabal batean, 3 koilarakada oliba oliorekin batera, tipulina eta gatz pixka bat. Baratxuri aleak gehitu, zuritu gabe, eta su eztian frijitu daitezela 15 minutuz.

Zartagin batean, su ez oso bizian, 3 koilarakada olio jarrita, piper gorria eta berdea salteatu, 5 minutuz-edo. Gatz eman eta, ongi xukatuta, tipulina dugun kazolara bota.

Beste 3 koilarakada olio jarrita, zartagin berean alberjinia eta kuiatxoa salteatu, su ez oso bizian, beste 5 minutuz. Gatz eman, xukatu eta lehendik prestatutakoari erantsi.

Bi tomateak zartaginetik pasatu, minutu batez, koilarakada bat oliba oliotan. Gazitu, azukre pixka bat gehitu eta gainerako barazkiak dauden kazolan bildu dena.

Su motelean berotu kazola eta perrexila bota. Sutan utziko dugu orain beste 15 minutuan. Baratxuri ale osoak erretiratu barazkien artetik arrantzan bezala. Dasta ezazu gatzik behar ote duen jakiteko eta zerbitzatu.

Barazki pistoa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Saltsa azkarra

Saltsa azkarra –  Osagaiak 2 kg tomate umo 3 tipula eder, pikatuak Kaienako pipermin bat Oliba olioa Ximiko bat azukre Tanta batzuk tabasko Gatza Errezeta Olioa kazola batean isuri eta tipulak frijituko ditugu hartan, 35 …

saltsa bizkaitarra

Saltsa bizkaitarra

Saltsa bizkaitarra –  Osagaiak 1,1 kg tipula zuri, zerrenda mehetan moztua 1,1 kg tipula gorri, zerrenda mehetan moztua 3 baratxuri ale, osorik eta zurituak 3 ale piperbeltz 12 koilarakada oliba olio Urdaiazpikoaren hezurra, puska txiki …

Alberjiniak urdaiazpiko eta tomatearekin

Alberjiniak urdaiazpiko eta tomatearekin

Alberjiniak urdaiazpiko eta tomatearekin –  Osagaiak 5 alberjinia eder 2 baratxuri ale, xehatuak Eskukada bat urdaiazpiko, zerrendatan moztua 5 koilarakada oliba olio 10 koilarakada tomate saltsa Gatza Errezeta Zurtoina moztu eta uretan garbituko ditugu alberjiniak. …

sukaldean-fondo0

Tomateak okelaz beteta Carolaren eran

Osagaiak 8 tomate heldu, ertainak eta trinko-trinkoak, betetzeko 2 tipulin, xehatuak 3 baratxuri ale, xehatuak 4 koilarakada oliba olio Haragi xehatua, kilo bat (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizenduna, lehorra izan ez dadin) Tomate saltsa, 10 …

gazpatxoa

Gazpatxoa

Gazpatxoa –  Osagaiak Tomate gorri heldu-helduak, garbiak eta puskatan. Kilo bat Piper berde bat, garbia, puskatan Pepino txiki bat, zuritua, garbi-garbia eta puskatan egina Tipulin bat, zuritua, puskatan Baratxuri ale bat, zuritua Oliba olio birjina, …