Menua

Baratxuri zopa bizkorra bakailaoarekin, mikrouhinetan

  • Baratxuri zopa bizkorra bakailaoarekin mikrouhinetan
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Baratxuri zopa bizkorra bakailaoarekin, mikrouhinetan – 

Osagaiak

  • 8 baratxuri xister, xerratan
  • Pipermin lehorra, pixar bat
  • Zorrotada bat oliba olio
  • Ogi txigortua edo zopako ogia, puska eder bat (60 bat g)
  • 4 koilarakada bete tomate saltsa
  • Koilaratxokada bat piper txorizeroaren mami (kontserbakoa izan daiteke)
  • Ximiko bat piperrauts gozo
  • Mutur bat haragi-salda kontzentratu, birrindua
  • Litro erdia ur bero
  • 2 bakailao solomo geza eta izoztu
  • Gatza

Baratxuri zopa bizkorra bakailaoarekin

Errezeta

Mikrouhinetarako ontzi egoki batean ipiniko ditugu baratxuriak, olioa, pipermina eta gatza. Indar betean maneatuko ditugu gaiak tapatu gabe, 2 bat minutuan. Haien ostean erantsiko ditugu ogia, xerratan moztua, tomate saltsa, piper txorizeroaren mamia, piperrautsa, salda kontzentratua, ur beroa eta gatza. Nahastura honetan sartuko ditugu, halaber, bakailao solomo biak. Tapaturik maneatuko ditugu zopa-gaiak, 15 bat minutuan eta indar betean.

Bakailao solomoak aterako ditugu ondoren (hozkagai gisa erabiliko ditugu geroago). Papurtu eta alde bat utziko dugu azala, oso gelatinatsua delako. Tapaturik utziko ditugu zopa-gaiak minutu batzuetan, ogia behar moduan hanpa dadin eta baratxuri zopari ohiko itxura klasikoa eman diezaion, lodi xamar. Orduan gaineratuko dugu bakailao papurtua. Biraka nahasiko dugu guztia.

Labeak ez badu plater birakaririk, garrantzitsua da pare bat minutuan behin laurdena iraultzea.

Sutatik atera bezain laster erantsi ahal izango diogu zopari arrautza bat, joa. Biraka eragin eta hornituago geldituko zaigu modu horretan zopa.

Baratxuri zopa bizkorra bakailaoarekin, mikrouhinetan

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Barazki pistoa

Barazki pistoa

Barazki pistoa –  Osagaiak Tipulin bat, txiki-txiki egina 8 baratxuri ale, osorik, zuritu gabe Oliba olio birjina, 10 koilarakada 2 kuiatxo dadotan moztuak 2 pipermorro gorri, dadotan moztuak 2 piper berde, dadotan moztuak 2 alberjinia …

sukaldean-fondo0

Ozpin-olioa baratxuriekin

Osagaiak Kakahuete olioa edo ekilore olioa, litro erdia Oliba olio birjina, estra, litro erdia 200 g Xerezko ardo-ozpin Soja saltsa, bi koilarakada Limoi zukua, litro laurdena 6 baratxuri ale, txiki-txiki eginak Gatza eta piperbeltz beltza, …

sukaldean-fondo0

Bakailao kokotxa freskoak irin-arrautzeztatuak

Osagaiak Kg bat bakailao kokotx fresko, azalik gabe Ximiko bat irin Arrautza joa Oliba olioa Gatza Errezeta Irinetan igurtziko ditugu multzoka bakailao kokotxak, soberakina erretiratuz. Arrautza jo eta hartan bustiko ditugu ondoren puskak. Padera batean …

sukaldean-fondo0

Baratxuriak hornidura gisa

Osagaiak 6 baratxuri-buru, ale ederrekin 4 koilarakada oliba olio Gatza Errezeta Zuriturik edo osorik erreko ditugu baratxuriak, beren azalarekin. Azala kendu gabe erreko ditugu, osoagoak atera dakizkigun, ez baitira horrela horren erraz erreko. Burutik ale …

Bakailao ajoarrieroa

Bakailao ajoarrieroa

Bakailao ajoarrieroa Osagaiak 3 puska bakailao beratu, 250 g bakoitzak Tipulin handi bat, pikatua 4 baratxuri ale, pikatuak 12 piper txorizeroen mamia, uretan beratu ondoren 10 koilarakada tomate saltsa Kaienako pipermina, pixar bat 10 koilarakada …