Baratxuri eta perrexil arrautzopila
- Errezeta
- Bidali iruzkina
- Antzeko errezetak
Osagaiak
- 8 baratxuri ale, xehatuak
- 3 koilarakada oliba olio
- Sorta eder bat perrexil, puska handi xamarretan pikatua
- 8 arrautza
- Gatza
Errezeta
Padera zabal batean, baratxuria eta olioa erantsi eta, su eztian jarriko ditugu berotzen. Arrautzak joko ditugu ondoren. Baratxuriak dantzan hasi direla sumatu orduko, biraka hasiko gara hara eta hona baratxuriak, kolorea hartzen eta are gutxiago erretzen utzi gabe, ongi egin daitezen. Baratxuriak ezinbestean gorritzen hasi direla sumatzen ditugun unean erantsiko dugu perrexila; segundo batzuetan biraka erabili, sua bizitu eta berehalako erantsiko ditugu arrautza joak. Arrautzopila mamitsu egin eta tomate entsalada batekin zerbitzatuko dugu.

Arrautzopil krematsua nola egin
Beharrezkoak Arrautzak Esnegaina Errezeta Bi modu daude arrautzopil krematsu bat egiteko. Arrautza hutsez egin behar badugu, arrautzopil frantses bat alegia, koilarakada batzuk esnegain urtu erantsiko dizkiegu arrautzei sutan mamitu baino lehentxeago. Esnegaina erants dezakegu, era …

Maionesa baratxuri gordinarekin
Maionesa baratxuri gordinarekin – Osagaiak Oliba olioa, litro erdia inguru 4 arrautza gorringo 3 koilarakada sagardo-ozpin Gatza, ximiko bat 2 baratxuri ale, zurituak Maionesa baratxuri gordinarekin Errezeta Munduko saltsa hotz zabalduena da maionesa. Jaki askoren …

Urdaiazpiko egosiaren arrautzopila
Osagaiak 2 koilarakada oliba olio Perrexil hostoak (eskutada eder bat), nolanahi pikatuak Urdaiazpiko egosia, 4 xerra lodi, dadotan moztuak 8 arrautza Gatza Errezeta Zartaginean, koilarakada bat oliotan, su bizian, urdaiazpiko egosiaren dadoak salteatuko ditugu istant …

Baratxuriak edo tipulak nola zuritu mikrouhinetan
Baratxuriak edo tipulak nola zuritu mikrouhinetan – Beharrezkoak Plater bat Teknika/Errezeta Batzuetan ez da modurik izaten baratxuri ale bat edo hornigai gisako tipula txiki bat behar den bezala zuritzeko. Ongi zuritzeko modu bat hauxe dugu: …

Berakatza ahora etor ez dakigun
Berakatza edo baratxuria ahora etor ez dakigun, hoberena da zuritu, zatitu eta haren barruan dagoen ernamuina kentzea, oso pisua baita janez gero. Ernamuin hori berdekara kolorekoa izaten da. gainera, lizun kontutan ibiltzeko asmoz bazaude, gainera, …