Banana tarta mahaspasekin
- Errezeta
- Bidali iruzkina
Banana tarta mahaspasekin –
Osagaiak
- Tarta molde bat, labean berotutako masa hautsi fin-finaz estalia, hotza
- 5 banana, zurituak, dadotan moztuak
- Korintoko mahaspasak, eskutada bat (sobera lehor baleude, zenbait orduz eduki beratzen Calvados-etan)
- Zurrusta bat Calvados (edo horrelako beste pattar bat: rona, cognac, armagnac)
- Gurin puska eder bat
- Koilarakada bat azukre
- Bainila leka bat, irekia eta aletua
- 55 g irin
- 45 g almendra hauts
Banana tarta mahaspasekin
Errezeta
- Azukrea, zartagin batean su eztian, karamelu bihurtu dadila eta kolore horixka-gorrixka hartzen duenean gurina gehitu, azukre beroarekin bat egin dezan. Orduan agudo erantsi banana dadoak eta bainila leka irekia eta bere aleak, uneoro zartaginari eragiteari utzi gabe.
- 5 bat minutu pasatuta horrela, alkohola gehitu, su har dezala utzi eta bertara irauli mahaspasak, banana salteatuen zaporea har dezan denak.
- Sutatik baztertu padera eta dena katilu batean sartu.
- Hozten denean, bainila leka kendu, beste zerbaitetarako behar badugu ere, eta egin dugun nahastura tarta-oinarri batean jarriko dugu, koilararen sabelaldearekin hedatuz.
Bizkitartean almendra orea prestatuko dugu…
- Irinarekin 55 g, azukre eta almendra txikituak nahasi eta, azkenean, 45 g gurin biguna gehitu, baina erne, bigun, ez urtua. Behatz-mamiekin nahasi hondartzako harea finaren itxura hartu arte.
- Harea horrekin moldearen hondoan jarritako banana eta pasak estali eta labean edukiko dugu tarta, 190 graduan, 30 bat minutuz, tartaren gainaldea gorritzen den arte, kolore polita izan arte.
- Behin hoztutakoan, parparrean bota azukre hautsa gainetik eta izozki oso krematsu batekin batera zerbitzatu.