Menua

Bakailao kokotxa freskoak saltsa berdean ilarrekin

  • Bakailao kokotxa freskoak saltsa berdean ilarrekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Bakailao kokotxa freskoak saltsa berdean ilarrekin – 

Osagaiak

  • 900 g bakailao kokotx fresko, azalik gabe
  • Kg laurdena ilar, zurituak. Xamurrak izan daitezela
  • Oliba olioa (1º)
  • Xorta bat ardo zuri
  • Arrain salda edo ura
  • Baratxuri ale bat, pikatua
  • Perrexil pikatua
  • Gatza

Errezeta

Zuritu eta ur irakitan “ugari ura“ egosi egingo ditugu ilarrak, gatzarekin. Ilarrak oso xamurrak badira, aski izango dira 2 minutu. Bestela, luzaroago edukiko ditugu. Ur, izotz eta gatzez hornituriko ontzi batean hoztuko ditugu ondoren. Xukatu eta geroko gorde.

Kazola behe apal batean ipiniko ditugu kokotxak gatza emanak eta azala gora. Haien gainean isuriko dugu oliba olioa, estali arteraino, eta baratxuri pikatuak. Su ezti-eztian jarriko dugu kazola, mantso bero dadin. Hara eta hona eragingo diogu ondoren. 4 bat minutuan iraungo dugu lan honetan.

Gelatina isurtzen hasi orduko (olioa nahasten hasia izango da), erantsiko dugu ardo zuria. Eragin eta eragin segituko dugu guk betiere, su ezti-eztian. Kokotxen izaera eta freskuraren arabera lodituko zaigu saltsa. Koipetsu behar du saltsak baina fina aldi berean, loditasun puntua ageri behar du, baina zeharo trinkotu gabe. Kokotxak lodiegi badaude, arrain salda edo ur beroa erantsiko diegu, saltsa mehetu arte. Gatz puntua zuzenduko dugu. Erne ibil gaitezen su biziarekin, purea egiteko arriskua baitago pasatuz gero.

Bukatzeko, erantsi eta inarrosaldi bizi batez nahasiko ditugu ilarrak kazolan. Perrexil pikatua gainetik hautseztatu eta zerbitzatuko ditugu kokotxak.

Bakailao kokotxa freskoak saltsa berdean ilarrekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Bakailao tortilla

Bakailao tortilla

Bakailao tortilla –  Osagaiak 600 g bakailao beratu 8 arrautza Porru txiki bat, pikatua Tipulin txiki bat, pikatua Piper berde txiki bat, pikatua 5 koilarakada oliba olio Perrexil pikatua Pipermin lehorra, pixar bat pikatua Bakailao …

sukaldean-fondo0

Kuiatxoak bakailaoz beteta

Osagaiak Bakailao errezeta bat, ajoarrieroa 4 kuiatxo handi 4 koilarakada oliba olio Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Kuiatxoak garbitu eta lehortuko ditugu. Luzetara moztu bitan, eta koilaratxo baten laguntzaz hustu egingo ditugu, kontu handiz, haragi pixka …

sukaldean-fondo0

Bakailao freskoa irin-arrautzeztatua

Osagaiak 4 solomo bakailao fresko, 220 g bakoitzak Ximiko bat irin Arrautza joa Oliba olioa Gatza Errezeta Irinetan igurtziko ditugu bakailao puskak, soberakina erretiratuz. Arrautza jo eta hartan bustiko ditugu ondoren puskak. Padera batean olio …

sukaldean-fondo0

Bakailao kokotxa freskoak irin-arrautzeztatuak

Osagaiak Kg bat bakailao kokotx fresko, azalik gabe Ximiko bat irin Arrautza joa Oliba olioa Gatza Errezeta Irinetan igurtziko ditugu multzoka bakailao kokotxak, soberakina erretiratuz. Arrautza jo eta hartan bustiko ditugu ondoren puskak. Padera batean …

sukaldean-fondo0

Bakailao hegalak saltsa berdean patatekin

Osagaiak Bakailao freskoaren hegalak, garbiak, hondar beltzak-eta kenduta. Kilo bat 10 koilarakada oliba olio Baso erdi bat ardo zuri Arrain salda edo ura 2 baratxuri ale, txikituak Perrexil txikitua Patata txiki batzuk, egosiak, xerra lodi …