Menua

Arrozesne usaingozatua

  • Arrozesne usaingozatua
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Arrozesne usaingozatua – 

Osagaiak

  • 3 l esne
  • 150 g arroz, pikor biribilekoa
  • 125 g gurin
  • 300 g azukre
  • Limoi azal bat
  • Kanela adaxka bat
  • Cognac xorta bat
  • Anis xorta bat
  • Patxaran xorta bat

Arrozesne usaingozatua

Errezeta

Irakiten ipiniko dugu esnea kanela eta limoi azalarekin. Irakiten hasten denean, kanela eta limoi azala atera, eta erantsiko dugu arroza. Eragin egingo diogu ondoren, 30 bat minutuan. Ezti-ezti eta etenik gabe edukiko dugu arroza irakiten. Gurina erantsiko dugu ondoren, eta beste 30 minutuan arituko gara eragiten, oso su eztian. Azkenik, sua pittin bat bizitu, eta erantsiko ditugu azukrea eta alkoholak. Indar betean eragingo diogu guztiari, itsatsi ez dadin. Hozten utzi eta goporretan banatuko dugu ondoren. Hozkailuan uzten badugu hozten, aurretik atera beharko dugu, oso hotz egon ez dadin.

Arrozesne usaingozatua

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Arroza onddoekin

Arroza onddoekin

Arroza onddoekin –  Osagaiak 500 g arroz (ale biribileko arroza) Onddo freskoak, hiru kilo laurden 4 koilarakada oliba olio 4 azafrai-izpi 2 tipula ertain, txikituak Baso bete ardo zuri Haragi salda edo ura, 1,3 litro …

sukaldean-fondo0

Esnegain kruxpetak

Osagaiak Haize kruxpetak, frijituak eta epelduak Esnegain harrotu berria, Chantilly krema Azukre-hautsa Errezeta Guraize batzuez albo batetik ireki eta barruko orea hustu egingo diegu, neurrian betiere, kruxpetei, ahalik eta betegarri gehien sartu ahal izateko. Koilara …

esne-gozoa

Esne-gozoa

Esne-gozoa –  Osagaiak Lata handi bat esne kondentsatu Esne-gozoa Errezeta Kazolaren hondoan egunkari-orri bat ipiniko dugu tolestaturik, latak zuzenean hondoa uki ez dezan. Hondoan egokitu eta urez beteko dugu kazola. Borbor apalean irakiten edukiko dugu …

sukaldean-fondo0

Arroza arkume lepoarekin

Osagaiak 4 koilarakada handi oliba olio birjina Umerri edo esneko arkume baten lepoa, puska txikitan moztua Baratxuri-buru oso bat Tipulin handi bat, pikatua Baso bete ardo zuri 500 g arroz, ale biribilekoa 1,3 l oilasko-salda …

PERRETXIKO RISSOTOA Joselu Blanco

Perretxiko risottoa

Perretxiko risottoa –  Osagaiak 500 g arroz (ale biribileko arroza) Perretxiko freskoak 4 koilarakada oliba olio 4 azafrai-izpi 2 tipula ertain, txikituak Baso bete ardo zuri Haragi salda edo ura, 1,3 litro Gatza Perretxiko risottoa Errezeta …