Menua

Arrozesne usaingozatua

  • Arrozesne usaingozatua
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Arrozesne usaingozatua – 

Osagaiak

  • 3 l esne
  • 150 g arroz, pikor biribilekoa
  • 125 g gurin
  • 300 g azukre
  • Limoi azal bat
  • Kanela adaxka bat
  • Cognac xorta bat
  • Anis xorta bat
  • Patxaran xorta bat

Arrozesne usaingozatua

Errezeta

Irakiten ipiniko dugu esnea kanela eta limoi azalarekin. Irakiten hasten denean, kanela eta limoi azala atera, eta erantsiko dugu arroza. Eragin egingo diogu ondoren, 30 bat minutuan. Ezti-ezti eta etenik gabe edukiko dugu arroza irakiten. Gurina erantsiko dugu ondoren, eta beste 30 minutuan arituko gara eragiten, oso su eztian. Azkenik, sua pittin bat bizitu, eta erantsiko ditugu azukrea eta alkoholak. Indar betean eragingo diogu guztiari, itsatsi ez dadin. Hozten utzi eta goporretan banatuko dugu ondoren. Hozkailuan uzten badugu hozten, aurretik atera beharko dugu, oso hotz egon ez dadin.

Arrozesne usaingozatua

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Esnegain bizkotxoa

Esnegain bizkotxoa

Esnegain bizkotxoa –  Osagaiak 4 arrautza Azukre hautsa, 125 g Almendra gordinaren hautsa, 170 g 125 g gurin bigun Esnegain irakina eta ura kendua. Bestela esnegain likidoa Esnegain_bizkotxoa Errezeta Katilu batean, hagaxkekin, arrautzak jo behar …

arroz tortilla

Arroz tortilla

Arroz tortilla –  Osagaiak 20 koilarakada arroz zuri baratxuri eta perrexilarekin 8 arrautza, joak Perrexila, xehatua Gatza Errezeta Jo ditugun arrautzetan nahasiko dugu baratxuriz eta perrexilez maneaturiko arroza. Gatz gutxi eman eta perrexil xehatua erantsi. …

krema katalana

Krema katalana marina eran

Krema katalana marina eran –  Osagaiak 1/2 litro esne limoi baten azala kanela – zotz bat 30 gr arto-irina 6 gorringo 9 koilarakada azukre ziropea TRESNAK lau bol koilara pot bat irabiagailua … Errezeta Gorde …

natila

Natila

Natila – Osagaiak Litro bat esne 8 gorringo Irin koilarakada lau bat 5 koilarakada azukre Errezeta Gogoko dugun zerbaitekin irakingo dugu esnea: limoi, kanela, bainila… Behin irakindakoan, epeltzen utziko dugu bazterrean. Gopor edo katilu batean …

Arroza txirlekin

Arroza txirlekin

Arroza txirlekin Gure mahaietan ezin da falta plater hau: fina bezain gustagarria da, batez ere arroza eta txirlen puntuarekin asmatzen bada. Esan beharrik ez dago txirlak zenbat eta fresko eta salbaiagoak, hobeto aterako zaizula, baina …