Menua

Arkume egosi-frijitua

  • Arkume egosi-frijitua
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Arkume egosi-frijitua

Osagaiak

  • 1,5 kg esneko arkume (umerri edo bildots), puska txiki xamarretan zatitua
  • 3 baratxuri ale, pikatuak
  • 2 tipulin handi, pikatuak
  • Koilarakada bat perrexil, pikatua
  • Ximiko bat piperrauts min
  • Ale batzuk piperbeltz, xehatuak
  • Xorta bat oliba olio
  • Ura
  • Xorta bat limoi zuku edo ozpin on
  • Gatza

Errezeta

Lehenik kazola zabal batean, alde guztietatik gorrituko ditugu arkume puskak, oliba olio pixar batez. Txigortu eta gero, soberako koipea kendu eta tipula, baratxuriak eta perrexila erantsiko ditugu, gatz pixka batekin, kazola berean. Gai guztiak biraka erabili eta su eztian edukiko ditugu 15 bat minutuan.

Arkumea ongi txigorturik dagoenean, piper-hautsa eta piperbeltz xehatua erantsiko ditugu. Gai guztiak urez estali, gatza eman eta su eztian jarriko dugu kazola, egoste-salda poliki-poliki murriztu dadin. Berriro frijituko da azkenean arkumea, zukurik ezean.

Limoi zukuz edo ozpin on batez garaztatuko dugu orduan bildoskia. Ongi nahasi eta pausatzen utziko dugu arkumea 10 bat minutuan, tapaturik. Berehala zerbitzatuko dugu.

Frijitu eta egosi ondoren, zukurik gabe gertatu behar du arkumeak, oliotan frijitua balitz bezala.

Kazolaren erdira biltzen da bildoskia zerbitzatzerakoan, eta ogi gainean jaten dira puskak, artzainek ohi zuten bezala. Gatz apur bat hautseztatu ahal izango dugu, jakia maneatu ondoren.

Arkume egosi-frijitua

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Arkumea saltsan patatekin

Arkumea saltsan patatekin

Arkumea saltsan patatekin –  Osagaiak 1,5 kg arkume (umerria edo bildotsa), puska ertainetan zatitua 5 piper txorizero, litro eta erdi ur epelean bi orduz beratuak 3 baratxuri ale, pikatuak 2 tipulin handi, pikatuak 10 koilarakada …

sukaldean-fondo0

Arkume besoa erreta

Osagaiak 4 arkume beso (umerri edo bildots). 800 g ingurukoa bakoitza 2 baratxuri-buru Baso bete ur Zorrotada bat ardo zuri Gatza Errezeta Gatza eman eta gero, erretilu zabal batean ipiniko ditugu arkume besoak, ahoz gora. …

Arkumea txilindron eran

Arkumea txilindron eran

Arkumea txilindron eran – Osagaiak 1,5 kg arkume (umerria edo bildotsa), puska ertainetan zatitua 5 piper txorizero, ur epelean bi orduz beratuak 3 baratxuri ale, pikatuak Tipulin handi bat, pikatua 10 koilarakada tomate saltsa Xorta …

sukaldean-fondo0

Arkume arandoi ogi-arrautzeztatuak

Osagaiak Kg bat arkume arandoi, garbi eta azalik gabe Oliba olioa 3 baratxuri ale, osorik Irina, arrautza joa eta ogi birrindua Ozpina Gatza Errezeta Gatza eman eta ur ugari jarriko dugu irakiten. Bor-bor hasi orduko …

sukaldean-fondo0

Arroza arkume lepoarekin

Osagaiak 4 koilarakada handi oliba olio birjina Umerri edo esneko arkume baten lepoa, puska txikitan moztua Baratxuri-buru oso bat Tipulin handi bat, pikatua Baso bete ardo zuri 500 g arroz, ale biribilekoa 1,3 l oilasko-salda …