Menua

Arkume arandoiak salteatuta

  • Arkume arandoiak salteatuta
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Arkume arandoiak salteatuta

Osagaiak

  • Kg bat arkume arandoi, garbi eta azalik gabe
  • Oliba olioa
  • Gurina, mutur bat
  • 3 baratxuri ale, pikatuak
  • Perrexil xehatua
  • Ozpina
  • Gatza

Errezeta

Gatza eman eta ur ugari jarriko dugu irakiten. Bor-bor hasi orduko barneratuko ditugu hartan arkume arandoiak, eta xorta bat ozpin gaineratuko dugu gero. Borborka utziko dugu guztia gutxienez 15 minutuan. Haien ostean, zukatu eta hozten utziko ditugu arandoiak. Labana zorrotz batez erretiratuko ditugu ondoren haien kanpoaldean dauden azal, mintz eta koipe-poltsatxoak, garbi-garbi utzirik.

Xorta bat oliba olio isuri eta su ertainean jarriko dugu padera bat. Berotu dela sumatu orduko erantsiko ditugu arandoiak eta astinduka erabiliko ditugu ondoren, pixkana-pixkana txigor daitezen. Sua bizitu eta, koipe gehixeago behar dela sumatzen badugu, tantaka erantsiko dugu olio gehiago.

Arandoiak itsasten badira, sua apalegi dagoen seinale: biziagotu egingo dugu sua, arandoiak gorritzen eta egoki txigortzen ari diren puntuan jarri arte. 20 minutuan egongo dira gutxienez arandoiak, ongi gorriturik gelditu arte. Ia bukaeran gaudela erantsiko ditugu mutur gurina, perrexila eta baratxuri ale pikatuak, eta minutu batzuk utziko ditugu zerbitzatu aurretik iragotzen, baratxuriak gordin zaporea gal dezan.

Arkume arandoiak salteatuta

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Arkume txuletak villeroi eran

Arkume txuletak villeroi eran

Arkume txuletak villeroi eran –  Osagaiak 1,5 kg arkume txuleta (hezurrarekin) Xorta bat oliba olio Gatza Bexamel saltsa, egin berria eta lodia Irina, arrautza joa eta ogi birrindua Olioa, frijitzeko Gatza Arkume txuletak villeroi eran …

ARKUMEA ERREA Joselu-Blanco

Arkumea labean erreta

Arkumea labean erreta Ez beldurtu errezeta honek behar duen denborarekin. Gutxi edo asko, mundu guztiak daki arkumea labean erretzen, baina egin kasu errezeta honetako denbora eta tenperaturei eta ez zara damutuko: gurina bailitzan desegingo zaizu …

sukaldean-fondo0

Arkume arandoi xehatuak parmentier eran

Osagaiak Kg bat arkume arandoi, azalik et koiperik gabe Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, …

sukaldean-fondo0

Arroza arkume lepoarekin

Osagaiak 4 koilarakada handi oliba olio birjina Umerri edo esneko arkume baten lepoa, puska txikitan moztua Baratxuri-buru oso bat Tipulin handi bat, pikatua Baso bete ardo zuri 500 g arroz, ale biribilekoa 1,3 l oilasko-salda …

sukaldean-fondo0

Arkumea baratxuriekin erreta

Osagaiak Arkume bat (umerria edo bildotsa) Gatz larria 2 baso bete ur 2 baratxuri-buru, garbiak eta osorik Errezeta Errezeta hau 8 lagunentzat da. Harakinari horrela eskatuko diogu arkumea: 5 kg ingurukoa, bitan zatitua luzeran eta, …