Alberjinia haragi eta tipularekin
- Errezeta
- Bidali iruzkina
- Antzeko errezetak
Alberjinia haragi eta tipularekin –
Osagaiak
- 4 Alberjinia
- 2 Tipula
- 250 g txerri-haragi xehatu
- Gazta pixka bat
- Gatz pixka bat
- perrexila
- Olioa
Errezeta
Goseak amorratzen bazaude…. kozina ezazu! (NIK) Errezetarik onena daukat zerbait jan nahi duzunean: Alberjinia haragi eta tipularekin.
Hasteko, mahai bat prestatu behar duzu osagaiekin. Lehenengo urratsa alberjinia eta tipulak garbitzea da. Garbitu eta gero, tipulak zuritu, txikitu eta bota itzazu ontzi batean. Behin hori eginda, hartu alberjiniak eta labanaz erditik moztu, bakoitza bi zatian.
Ondoren, har izase txerri-haragi xehatua. Hartu baino lehen, zartagina olioarekin presta ezazu. Olioa bero dagoenean, bota ezazu haragia zartaginera, eta irabiatu behar duzu bost minutu gutxi gorabehera. Jarri ontzi horretan eta nahastu orea egin arte, gatz pixka batekin. Bitartean, jarri labea ehun gradutan gero erabilitzeko.
Nahastu eta gero, bota orea eta gazt pixka bat albjerinien gainean. Segidan, alberjinia horiek sar itzazu labean hamabost minutuz. Janaria egin arte, platerak prestatu ahal dituzu, perrexil pixka batekin, adibidez.
Alberjiniak prest daudenean, plateretan jar itzazu, eta gozatzera!
Alberjinia haragi eta tipularekin

Pasta haragi eta limoi azalarekin
Osagaiak Tipulin bat, txiki-txiki egina 3 baratxuri ale, txikituak 3 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, 450 g (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizena ere baduena xamurragoa izan dadin) Esnegain likidoa, litro laurdena Limoi baten birrindura Perrexil …

Behi matrailak ardo beltzaren saltsan
Behi matrailak ardo beltzaren saltsan Osagaiak 6 behi matraila, hezurra kenduta edo hezurrarekin, nahi bezala. Hezurra kenduz gero errazago sartuko zaizkigu kazolan 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Ardo beltza, …

Tipula potxatua mahaspasekin
Osagaiak 2 kg tipula, zerrenda mehetan moztua 15 koilarakada oliba olio Gatza 10 koilarakada mahaspasa, xukatuak, xamurrak eta hazirik gabe, eta uretan edo, hobe, moskatel edo ardo goxoan beratuak *Lau pertsonentzat Errezeta Oliba olioa eta …

Barazki gainerreak proventzako eran
Osagaiak 2 tipulin, zerrendatan moztuak Ezkai iharra edo edo freskoa, pixar bat 4 koilarakada bete oliba olio birjina estra 5 tomate ertain 3 alberjinia 3 kuiatxo Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Eltze giderdun batean koilarakada bat …

Haragi xerra nola frijitu
Osagaiak Xerra Baratxuri ale bat, xerratuta Oliba olioa Gatz larria Perrexila Limoi zukua Errezeta Xerra bat frijitzeko, esku ona, padera on bat eta tanta bat olio baizik ez da behar. Haragiari ez zaio inoiz gatza …