Menua

Ahatea arbiekin gisatua

  • Ahatea arbiekin gisatua
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Ahatea arbiekin gisatua – 

Osagaiak

  • Ahate eder bat, puskatan egina saltsan egiteko
  • Kg erdia arbi, txikiak, xamurrak eta zurituak
  • Tipulin bat, pikatua
  • 2 tomate, pikatuak
  • 3 baratxuri ale, pikatuak
  • Galleta maria bat
  • Ezkaia, adaxka bat
  • Kanela, ezpal bat
  • Limoi azala, puska bat
  • Ura
  • Pastilla bat haragi-salda
  • Eskukada bat arbendol txigortu
  • Oliba olioa
  • Gatza eta piperbeltza

Errezeta

Kazola eder batean, oliba olioa jarri eta alde guztietatik gorrituko ditugu hartan ahate puskak, gatza eta piperbeltza emanak. Haragia kazolatik atera, koipe soberakina erretiratu eta su eztian frijitzen ipiniko ditugu tipula, tomateak eta baratxuriak, 45 bat minutuan. Orduan erantsiko dugu berriro ahateki txigortua eta, harekin batean, galleta, ezkaia, limoi azala eta kanela. Ongi nahasi eta ura isuriko dugu, pastilla saldarekin batean, gaiak estaltzeraino. Kazola estali eta xamurtzen utziko dugu ahatea bi bat orduan, hegaztia nolakoa den arabera. Gatz-puntua neurtuko dugu aldiro.

Beste gaiak irakin bitartean frijituko ditugu arbiak olio ugaritan, kolorea hartzen utzi gabe. Xukatu egingo ditugu ondoren. Ahatea gisatu baino 15 bat minutu lehenago sartuko ditugu arbiak saltsan, zuku horretan ongi busti daitezen. Beharrezkoa bada, tanta bat ardo beltz edo zuri erantsiko diogu, saltsa arintzeko. Jakia saldatsu badago, ordea, irakiten jarriko dugu su bizian, arbiak sartu aurretik, urri dadin. Kanela-ezpala, ezkai-adaxka, guztiz apurtu ez bada, eta limoi azala saltsatik atera eta, zerbitzatu baino lehentxeago, arbendolak koilarakada batzuk oliba olio birjinarekin irabiagailuan nahasi ondoan lorturiko ahia erantsiko diogu. Ongi nahasi eta mahaira.

Ahatea arbiekin gisatua

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Ahate izter labean konfitatuak mahatsarekin

Ahate izter labean konfitatuak mahatsarekin

Ahate izter labean konfitatuak mahatsarekin –  Osagaiak 4 ahate izter, beren koipean konfitatuak (kontserban) 2 mahats-mordo eder Mutur bat gurin Zimiko bat azukre Gatza Errezeta Xukatu egingo ditugu ahate izterrak, haiei itsatsitako koipea kendurik. Aluminio-paperez …

Ahate magret errea pikuekin

Ahate magret errea pikuekin

Ahate magret errea pikuekin –  Osagaiak 4 ahate magret edo papar, freskoak 4 baratxuri ale 12 piku, erdi tamainakoak, umoak eta usaintsuak Zimiko bat azukre Mutur bat gurin Gatza Ahate magret errea pikuekin Errezeta Koipearen …

Ahatea erreta

Ahatea erreta

Ahatea erreta –  Osagaiak Ahate eder bat, garbia eta erretzeko prestatua, edo 2 ertain (erretzeko arraza egokia da Barberie delakoa) Baratxuri-buru bat Gatza eta piperbeltza, eho berria 2 baso bete ur Errezeta Labe-erretilu batean ipiniko …

Ahate errota konfitatuak

Ahate errota konfitatuak tipula eta patatekin salteatuak

Ahate errota konfitatuak tipula eta patatekin salteatuak –  Osagaiak Kg bat ahate errota, koipean konfitatuak (kontserban) 2 tipula, zerrenda mehetan zatituak 5 patata eder, zurituak eta xerra loditan moztuak Gatza Perrexil xehatua Errezeta Ongi xukatuko …

ahate magreta erreta

Ahate magreta erreta

Ahate magreta erreta Osagaiak 4 ahate magret edo papar, freskoak 4 baratxuri ale Gatza Errezeta Koipearen aldetik hartuko ditugu paparrak eta sare formako ebakia ziztatuko diegu labana zorrotz batez, haragia ukitu gabe. Errazago desegingo da …