Menua

Ahate errota konfitatuak tipula eta patatekin salteatuak

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Ahate errota konfitatuak tipula eta patatekin salteatuak – 

Osagaiak

  • Kg bat ahate errota, koipean konfitatuak (kontserban)
  • 2 tipula, zerrenda mehetan zatituak
  • 5 patata eder, zurituak eta xerra loditan moztuak
  • Gatza
  • Perrexil xehatua

Errezeta

Ongi xukatuko ditugu lehenik beren koipean konfitaturiko errotak. Padera zabal batean, koilarakada oparo bat ahate koipe jarri eta su gainean jarriko dugu, tipularekin batean. Gatz pixka bat eman eta gozatzen utziko dugu tipula, gorri eta xamur gelditu arte. Xukaturiko errotak erantsiko dizkiogu orduan tipulari, xerratan zatituak. Kolorea uzten utziko diegu, su eztiagoan oraingoan.

Paderatik erretiratuko dugun koipe soberakinean eta potean geratuko zitzaigun beste mordoxkan frijituko ditugu xerra loditan moztutako patatak. Uretan garbituko ditugu aurrez patata horiek, almidoia kentzearren. Azaletik kraskatsu eta barrutik mamitsu geratuko zaizkigu patatak. Xukatu egingo ditugu ondoren.

Bero egongo dira errotak eta aldiro-aldiro aterako dugu koipea paderatik. Tipula eta errotekin batean jarriko ditugu patata frijituak; biraka erabiliko ditugu jakiak ondoren, ongi nahas daitezen, eta perrexil xehatua hautseztatuko dugu guztiaren gainetik. Gatz-puntua zuzendu eta mahairako prest edukiko dugu guztia.

Ahate errota konfitatuak tipula eta patatekin salteatuak

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Ahate errota

Ahate errota konfitatuak entsaladan

Ahate errota konfitatuak entsaladan –  Osagaiak Kg erdia ahate errota, koipean konfitatuak Tipula txiki bat, pikatua Perrexil xehatua Eskarola edo uraza edo entsalada-barazki berderen bat, garbia xukatua Oliba olio birjina Sagardo-ozpina Gatza Errezeta Ongi xukatuko …

Ahate konfitatua entsaladan illarramendi eran

Ahate konfitatua entsaladan illarramendi eran

Ahate konfitatua entsaladan illarramendi eran –  Osagaiak 4 ahate izter konfitatu, ongi xukatuak 2 eskarola garbi, lehor eta hostoak solte 3 baratxuri ale, pikatuak 8 koilarakada oliba olio birjina Limoi zukua Mutur bat ale-ziape Tomate …

Ahate papurtua parmentier eran

Ahate papurtua parmentier eran

Ahate papurtua parmentier eran –  Osagaiak Ahate mardul bat, garbi Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat …

Babarrun gorriak ahate konfitarekin

Babarrun gorriak ahate konfitarekin

Babarrun gorriak ahate konfitarekin –  Osagaiak Kg erdia babarrun gorri 2 litro ur Tipula bat 2 koilarakada handi oliba olio Gatza 3 baratxuri ale Ahate konfita, 2 izter edo 2 hegal Ibarrako piperrak, ozpinetan onduak …

Ahate izter labean konfitatuak mahatsarekin

Ahate izter labean konfitatuak mahatsarekin

Ahate izter labean konfitatuak mahatsarekin –  Osagaiak 4 ahate izter, beren koipean konfitatuak (kontserban) 2 mahats-mordo eder Mutur bat gurin Zimiko bat azukre Gatza Errezeta Xukatu egingo ditugu ahate izterrak, haiei itsatsitako koipea kendurik. Aluminio-paperez …