Menua

Legatz kokotxak irin-arrautzeztatuak

  • Legatz kokotxak irin-arrautzeztatuak
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Legatz kokotxak irin-arrautzeztatuak – 

Osagaiak

  • Kg bat legatz kokotx fresko
  • 3 baratxuri ale, osorik eta zuritu gabe
  • Gatza
  • Irina eta arrautza joa
  • Oliba olioa, frijitzeko

Legatz kokotxak irin-arrautzeztatuak

Errezeta

Garbitu, bizarrak moztu eta hezurrak kenduko dizkiegu kokotxei. Irin-arrautzatan pasatu baino minutu batzuk lehenago emango diegu gatza. Olio ugari isuri eta baratxuriak osorik ipini ondoren, su ezti-eztian jarriko dugu padera bat, olioak baratxurien kutsua har dezan. Sua biziagotuko dugu minutu batzuen ostean.

Paderaren ondoan edukiko dugu plater zapal bat, irinarekin, eta beste txokon bat, arrautzarekin. Banan-banan igurtziko ditugu kokotxak irinetan, eta arrautzatan pasatuko ditugu ondoren. Iraulka erabiliko ditugu, bizkor, segundo gutxi batzuetan frijituz (gehixeago handiak badira) alde bakoitzetik, eta xukatu egingo ditugu berehala.

Frijitzen ari garen ahalean olioa eskasten ari dela konturatzen bagara, gehiago erants dezagun, hasierako neurrian utzi arte.

Oparo jokatu beharra dago arrautza joarekin. Soberan geratzen bazaigu, egundainoko arrautzopila egin ahal izango dugu frijituaren kondarrekin, olioa erretiratu eta gero.

Legatz kokotxak irin-arrautzeztatuak

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Legatz kokotea labean

Osagaiak 2 legatz kokote eder, 4 lagunentzat, bitan irekiak, mintz beltzik gabe (erretzeko prestatzeko eskatuko diogu arrain-saltzaileari). Baso erdi bat ardo zuri 10 koilarakada oliba olio 6 baratxuri ale, xerratan moztuak 4 koilarakada sagardo-ozpin Perrexil …

Legatza saltsa berdean

Legatza saltsa berdean txirlekin

Legatza saltsa berdean txirlekin –  Osagaiak 4 legatz solomo, hezurrik gabe, 200 g bakoitzak 2 baratxuri xister, pikatuak 5 koilarakada oliba olio Ximiko bat irin Perrexil xehatua 32 txirla handi Litro laurdena arrain salda edo …

sukaldean-fondo0

Legatz ganboa txirlekin

Osagaiak 4 legatz solomo, hezurrik gabe 220 g bakoitzak Kg erdia ganba, gordinik eta zurituak 1/2 kg txirla 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri xister, zerrendatan moztuak 3 koilarakada sagardo-ozpin Perrexil txikitua Gatza Errezeta Gatza …

Legatz kokotxak saltsa berdean

Legatz kokotxak saltsa berdean

Legatz kokotxak saltsa berdean –  Osagaiak 850 bat g legatz kokotx, azalik eta bizarrik gabe, gatza emanak 4 dl oliba olio birjina Xorta bat ardo zuri Arrain salda edo ura 3 baratxuri ale, pikatuak Perrexil …

sukaldean-fondo0

Legatza plantxan

Osagaiak 4 legatz solomo, hezurrik gabe 220 g bakoitzak 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri xister, zerrendatan moztuak 3 koilarakada sagardo-ozpin Perrexil txikitua Gatza Errezeta Gatza bi aldeetatik eman eta padera batean jarriko ditugu legatz …