Menua

Bakailao tortilla

  • Bakailao tortilla
  • bakailaoa
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Bakailao tortilla – 

Osagaiak

  • 600 g bakailao beratu
  • 8 arrautza
  • Porru txiki bat, pikatua
  • Tipulin txiki bat, pikatua
  • Piper berde txiki bat, pikatua
  • 5 koilarakada oliba olio
  • Perrexil pikatua
  • Pipermin lehorra, pixar bat pikatua

Bakailao tortilla

Errezeta

bakailaoaKazola edo padera batean olioa isuri eta hartan gozatuko ditugu, su ezti-eztian, barazkiak piperminarekin batean. Bakailaoa papurtua edo solomotan edukiko dugu, baina ongi beratua betiere. Erretilu batean paratuko dugu bakailaoa; olio tanta batzuk gainetik bota eta labean edo mikrouhinetan edukiko dugu 5 bat minutuan (120º-tan edo 650 w-tan). Atera eta azala eta hezurrak kenduko dizkiogu. Papurtu eta geroko gorde.

Eztituriko barazkien gainean erantsiko dugu bakailao papurtua. Biraka erabiliko dugu guztia, berotzen den bitartean, eta zukua isuriko du epe horretan bakailaoak. Arrautzak jo, barazki eta bakailaoarekin nahasi eta perrexil erantsiko dugu ondoren. Gatz pittin bat eman eta tortilla egingo dugu, lehortzen utzi gabe, barrua mamitsu egon dadin.

Garrantzitsua da bakailaoa arrautzarekin nahasi aurretik ongi egina egotea. Bestela, tortilla egin eta gero, ura edo zukua isuriko du eta, tortilla zaporetsua egongo den arren, ez da horren ikusgarri egongo. Kontuz ibili beharra dago bada, haurrekin batez ere, ongi baitakigu zein bereziak diren jaki “nazkagarrien” aurrean.

Bakailao tortilla

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Bakailao frijitua tipula eta piperrekin

Bakailao frijitua tipula eta piperrekin

Bakailao frijitua tipula eta piperrekin –  Osagaiak 4 bakailao solomo beratu, 220 g bakoitzak Ximiko bat irin 3 tipula, zerrenda mehetan moztua 12 piper berde, zerrendatan moztua 4 baratxuri ale Oliba olioa Gatza Errezeta Kazola …

Ilarrak arrautza irakinarekin

Ilarrak arrautza irakinarekin

Ilarrak arrautza irakinarekin –  Osagaiak 800 g ilar fresko, xamur eta txiki (lekak gordeko ditugu, zabalik) Urdaiazpiko xerra bat, dadotan moztua 10 koilarakada ilar leka salda Tipulin fresko bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak 4 …

arroz tortilla

Arroz tortilla

Arroz tortilla –  Osagaiak 20 koilarakada arroz zuri baratxuri eta perrexilarekin 8 arrautza, joak Perrexila, xehatua Gatza Errezeta Jo ditugun arrautzetan nahasiko dugu baratxuriz eta perrexilez maneaturiko arroza. Gatz gutxi eman eta perrexil xehatua erantsi. …

Arrautza flana esnegainarekin

Arrautza flana esnegainarekin

Arrautza flana esnegainarekin Osagaiak 12 flan egiteko: Litro laurdena esnegain Litro bat esne 6 arrautza 12 arrautza gorringo Bainila, adaxka bat 300 g azukre Moldeak karameluz igurzteko: 200 g azukre Errezeta Arrautza gorringoak, arrautzak, 300 …

Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin

Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin

Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin –  Osagaiak 4 puska bakailao beratu eta lehor, 250 g bakoitzak Kg bat patata, erdi tamainakoak, zurituak eta xerra loditan moztuak Azalore bat 10 koilarakada oliba olio Tipulin bat, …