Menua

Bakailao patea

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 750 g bakailao haragi fresko, hezur eta azalik gabe.
  • Bakailao ketua, 3 xerra
  • Bi baso bete esnegain urtu
  • 150 g gurin
  • 2 tipulin, xehetuak
  • Zorrotada bat Xerez ardo
  • Piperbeltz eho berria eta gatza

Errezeta

Uretan egosi dugu bakailaoa. Horretarako, eltze batean ura gatz pixka batekin jarri eta irakiten hasi orduko sartuko dugu bakailaoa bizpahiru zatitan, lehor ez dadin. Berriro irakiten hasi orduko kenduko dugu eltzea sutatik, barruan utziko dugu arraina epeltzen. Xukatu eta izpitu egingo dugu ondoren.

Kazola batean gurina su eztian jarri eta bertan gozatuko ditugu tipulinak, 15 bat minutuan. Bakailao mami izpitua eta esnegaina erantsiko ditugu orduan. Irakiten utziko dugu guztia krematsu bihurtu eta bolumena murriztu arte, 10 bat minutu guztira. Gatza eman eta zorrotada on bat xerez gehituko dugu ondoren. Ez du saldatsu gelditu behar eta su eztian egin behar da.

Nahastura irabiagailu baten ontzian sartu eta indarrik handienean eragingo diogu ondoren makinari. Bakailao ketua erantsi eta ahi mehe guztiz xehatua bat lortuko dugu ondoren. Gatz-puntua neurtu, zuzendu, eta piperbeltza erantsiko dugu ondoren.

Portzelanazko terrina batera edo gopor tapadunetara isuriko dugu ahia, hozkailuan itxita gorde ahal izateko. Gutxienik pare bat orduan edukiko dugu hozkailuan freskatzen. Irmotutakoan ogi txigortuetan igurtzirik edo, haurren kasuan, ogitartekoetan kontsumituko dugu patea.

Patea txikientzat bada, uretan egosi beharrean esnetan egos daiteke, elikagaia mamitsuagoa izan dadin. Bestalde, ez dugu Xerezko ardorik erantsiko, baliteke bestela haurrei gehitxo gustatzea eta okerreko bidetik abiatzea.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin

Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin

Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin –  Osagaiak 4 puska bakailao beratu eta lehor, 250 g bakoitzak Kg bat patata, erdi tamainakoak, zurituak eta xerra loditan moztuak Azalore bat 10 koilarakada oliba olio Tipulin bat, …

sukaldean-fondo0

Bakailaoa beratzeko era

Osagaiak Ura Bakailaoa Errezeta Bakailaoa prestatzerakoan gakoetako bat, zalantzarik gabe, bakailaoaren beraren kalitateaz gain, ongi beratzea da, ongi gezatzea.Ahal dela, hozkailuan egingo dugu. Bakailaoa ur hotzarekin sartu eltze batean. Ura, gutxienez, bakailaoa halako hiru izan …

bakailao-kroketak

Bakailao kroketak

Bakailao kroketak Osagaiak 450 g bakailao papurtu, beratua eta pikatua Tipulin bat, pikatua 2,2 litro esne 75 g gurin eta 75 ml oliba olio birjina 3 arrautza, 2 egosi eta pikatuak eta 1 joa 300 …

Azalore eta brokoli egosia

Azalore eta brokoli egosia bakailao eta olio errearekin

Azalore eta brokoli egosia bakailao eta olio errearekin –  Osagaiak Azalore eder bat Brokoli pare bat 4 baratxuri ale, xerratan moztuak 8 koilarakada oliba olio Ximiko bat piperrauts gozo Eskukada handi bat bakailao geza, beratua …

sukaldean-fondo0

Bakailao hegalak saltsa berdean patatekin

Osagaiak Bakailao freskoaren hegalak, garbiak, hondar beltzak-eta kenduta. Kilo bat 10 koilarakada oliba olio Baso erdi bat ardo zuri Arrain salda edo ura 2 baratxuri ale, txikituak Perrexil txikitua Patata txiki batzuk, egosiak, xerra lodi …